Nogomet

Rijeka ima veliku priliku za skok na četvrto mjesto, Varaždinci hvataju Osijek

Branimir Korać • nedjelja, 12.03.2023.
Rijeka ima veliku priliku za skok na četvrto mjesto, Varaždinci hvataju Osijek
Foto: FaH

Nedjeljni program u SuperSport HNL-u otvorit će na Rujevici Rijeka i Varaždin. Izravna je to borba za četvrtu poziciju, a Varaždin ima priliku uhvatiti i trećeplasirani Osijek...

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se na Rujevici gdje Rijeka dočekuje momčad Varaždina. Riječani igraju jako dobar nogomet u drugom dijelu sezone. Sergej Jakirović je probudio momčad, napravio sve promjene je za koje je mislio da su nužne i situacija je danas puno bolja nego u prvom dijelu sezone.

Igraj na Rijeka - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na situaciju u kojoj je bila na kraju prvog dijela sezone, Rijeka može biti zadovoljna trenutnom pozicijom. Možda i brže od očekivanja vratila se u utrku za europske pozicije, u tom društvu je "najiskusnija" što se tiče borbe za Europu i možda i glavni favorit za četvrto mjesto. Međutim ostatak društva pokušat će napraviti sve da joj pokvari planove.

Već danas slijedi jedan od konkurenata u borbi za Europu, na Rujevicu dolazi Varaždin. Riječani moraju do pobjede u tom susretu kako bi preskočili Varaždince na ljestvici te skočiti na četvrtu poziciju. Tako bi se ujedno i, ovisno o raspletu meča u Osijeku, posve približili trećeplasiranim Osječanima.

Varaždin je svjestan toga i on također ima iste ambicije. Nakon što su vrlo dobro odradili dosadašnji dio sezone, Varaždinci žele na pravi način završiti sezonu i ne odustati od borbe za Europu. Momčad Marija Kovačevića napravila je ove sezone više nego što se predviđalo da će napraviti.

Posljednjih tjedana Varaždin je bio u laganoj krizi rezultata, ali probudio se i u zadnja dva kola upisao je pobjede. Slavio je u Osijeku 1:0, zatim je kod kuće bio bolji od Šibenika s 2:0 i u dobrom raspoloženju dolazi na Rujevicu.

Pokazali su Varaždinci ove sezone da igraju dobar i napadački nogomet te će sigurno i u Rijeci imati sličan mentalitet te pokušati uzeti bodove.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Stiže nam vrlo dobra momčad, dobro izbalansirana, napadački orijentirana. Kolega Kovačević radi jako dobar posao sa sportskim direktorom Šafarićem. Četiri su latentne opasnosti, najprije napadačke. Izvor svih akcija je Teklić, a sada su dobili Drožđekom još većinu širinu. Tu su Šego i Brodić koji je paker i strijelac. Momčad koja se voli nadigravati i težiti da zabije pogodak. Morat ćemo biti disciplinirani kako bismo sve njihove vrline uspjeli zaustaviti."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Kolega Jakirović je jako dobro posložio svoju ekipu, mlada je i poletna. Rijeka igra jako dobar nogomet, s puno energije, a na Rujevici je favoriti protiv svakoga pa tako i protiv nas. Dogovor iz svlačionice je da idemo utakmicu po utakmicu. Veseli me pobjeda protiv Šibenika, a sada želimo nadograditi na nju nove bodove. Imamo kvalitetu i ako budemo čvrsti, posebno na startu utakmice, vjerujem da možemo do povoljnog rezultata."

Mjesto, vrijeme, suci

Rijeka, Stadion Rujevica, 15 sati

Suci: Dario Bel (Osijek), Kruno Šarić (Županja), Dino Knez (Osijek). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)

Nedostaju

Rijeka: Frigan (kartoni), Bogojević (ozljeda)

Varaždin: Kolarić, Škaričić (ozljeda), Brodić, Urata (pod upitnikom)

Prošli međusobni dvoboj

Rijeka je u prošlom dvoboju u Varaždinu odigrala možda i svoju najbolju utakmicu u prvom dijelu sezone. Slavila je s 3:0 golovima Frigana, Selahija i Grgića, ali pomoglo je i to što je Varaždin od 45. minute igrao bez isključenog Ba.

Prognoza

Rijeka igra jako dobro, dobro igraju i Varaždinci te prvenstveno možemo očekivati dobru utakmicu. Rijeka je na desetom mjestu u poretku domaćina, a na prvom u poretku gostiju, je li vrijeme da se pokrene po tom pitanju?

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!