Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice u Domu odbojke Bojan Stranić bore se za trofej pobjednika Kupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 14.03.2023.
Odbojkaši i odbojkašice u Domu odbojke Bojan Stranić bore se za trofej pobjednika Kupa
Foto: FaH

U srijedu, 15. ožujka, u Domu odbojke Bojan Stranić odigrat će se finalni susreti Kupa Hrvatske za odbojkašice i odbojkaše. U dva finalna susreta vidjet ćemo tri zagrebačke i jednu osječku ekipu...

U zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić u srijedu je na programu svojevrsni praznik hrvatske odbojke, finale Kupa Hrvatske za odbojkašice i odbojkaše. Nastup u finalu izborili su odbojkašice i odbojkaši Mladosti, te odbojkašice Dinama i odbojkaši Murse Osijek.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Doista će to biti festival hrvatske odbojke, pa se očekuju pune tribine, a svi će susreti biti i direktno prenošeni na Sportskoj televiziji.

Odbojkašice kreću prve, u 17 sati na rasporedu je utakmica između Mladosti i Dinama, svojevrsni gradski derbi. Mladostašice su do sada 12 puta osvajale trofej Kupa Hrvatske koji nosi ime proslavljene naše odbojkašice Snježane Ušić, dok mlada ekipa Dinama još nije bila u prilici podičiti se tim trofejom.

Trener Mladostašica, ujedno i izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske, Miodrag Miki Stojaković, uoči finala Kupa kaže:

"Bit će to stvarno dobra utakmica, pravi gradski derbi. Mi s pravom nosimo epitet najbolje ekipe u Hrvatskoj, neporaženi smo u Superligi i držimo kao takvi primat u gradu, ali Dinamo je doista po meni najbolja ekipa u ligi, odmah uz nas. Imaju dovoljno iskustva, ali i mladosti, tako da ih treba respektirati. Imaju dobre igračice na svim pozicijama, tako da treba biti oprezan s njima. Mi ne bježimo od uloge favorita, ali u Kupu se igra jedna utakmica pa je tu svašta moguće, Kup je stvarno nepredvidiv".

Nakon dugo vremena ekipa Mladosti trenira u punom sastavu, što donosi smiješak na lice njihovog trenera.

"Kompletirali smo se posljednjih tjedana, tako da smo zaliječili sve ozljede i bolesti. Vratile su nam se sve igračice koje su bile izvan stroja, i posljednje smo utakmice doista odigrali u odličnoj formi, i to u domaćoj ligi i MEVZA-i."

Zanimljivo je da u obje ekipe ima nekoliko igračica koje su igrale u oba kluba.

"Točno, stoga mislim da motiva neće nedostajati, kako kod njih, tako i kod svih ostalih igračica. Uvjeren sam da će atmosfera kod obiju ekipa biti na zavidnoj visini, ali i da će publika doći u velikom broju i napraviti dodatni štimung te nas ponijeti do pobjede."

Odbojkaši kreću s finalom u 20 sati, a sastaju se stari rivali, Mladost i Mursa Osijek, prošlogodišnji finalisti iz Osijeka, kada su slavili Zagrepčani s 3:1. Ove dvije momčadi igrale su finale Kupa Hrvatske i 2020. godine u Zadru kada su također Mladostaši bili bolji, pobijedivši 3:2.

U međuvremenu su Osječani 2021. godine u svojoj dvorani osvojili Kup pobijedivši Ribolu Kaštela s 3:1, što je njihov ukupno drugi kup-trofej u povijesti. Mladostaši su ga do sada osvajali nedostižnih 22 puta. Ali, ovaj je ipak specifičan, jer od ove sezone nosi ime legende hrvatske odbojke, Vinka Dobrića.

Trener Mladosti Ratko Peris svjestan je snage Osječana, ali i mogućnosti svojih pulena, pa pred finale kaže:

"Jedva čekamo to finale, i usput osluškujemo hoće li nam se do utakmice oporaviti svi igrači koji trenutno ne treniraju zbog ozljeda. O Mursi ne treba trošiti suvišnih riječi, dobra je to momčad, nisu izgubili do sada niti jedan susret u Superligi, vrlo su ozbiljno složeni. Imaju sve, imaju srce u liku 'četvorke' Bogdanovića, mišiće u liku korektora Vukovića i glavu u liku organizatora igre Garcheta. Korektor ima stvarno dobru sezonu, Mursa jako ovisi o njegovim igrama, stabilan je, Bogdanović je srce kluba, manjak visine nadoknađuje srčanošću, tehničar također ima jako dobru distribuciju lopti, dobro igra s centrima... Uglavnom, vrlo posložena momčad napravljena da osvoji Kup i Prvenstvo".

O svojoj momčadi Peris će reći:

"Puno treniramo, dobro treniramo, zalaganje na treninzima je maksimalno, tako da vjerujem u moje igrače da će napraviti dobar posao u finalu. Mogu pohvaliti sve svoje igrače, da sada ne spominjem poimence, jer doista svatko od njih daje 100% od sebe. Mladi dosta dobivaju prilike i vidno napreduju, što me jako veseli. Stječu iskustvo, no ove su kup utakmice specifične, tu nema prilike za popravak. Sve smo predodredili ovom finalu Kupa u posljednje vrijeme, i fizički i tehničko-taktički. Vjerujem da ćemo pokazati svoje pravo lice kada bude najpotrebnije".

Lani se finale igralo u Osijeku, ove godine u Zagrebu.

"Nadam se da će publika doći u velikom broju, i da će gledati veliku borbu. Nama motivacije sigurno neće nedostajati, pripremamo se već duže za taj meč. Ove smo sezone već dva puta igrali s njima, dobili ih u MEVZA ligi 3:2, a izgubili istim rezultatom u Superligi. Zanimljivo, već u subotu igramo drugu utakmicu Superlige s njima, samo o tome još ne razmišljamo, prvo je Kup na redu."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!