Vodeni sportovi

Mađari su opasni, ali Barakude vjeruju u bodove: 'Imamo i mi svoje adute, nismo ih jednom pobijedili'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.03.2023.
Mađari su opasni, ali Barakude vjeruju u bodove: 'Imamo i mi svoje adute, nismo ih jednom pobijedili'
Foto: Dario Grzelj/HINA

U posljednjem kolu zagrebačkog turnira Svjetskog kupa, Hrvatska igra protiv Mađarske. Pred hrvatskim vaterpolistima je težak protivnik s kojim su Barakude često imale problema...

Hrvatska nosi lijepe uspomene iz posljednjeg susreta s Mađarskom, u Splitu u finalu Europskog prvenstva slavila je 10:9, međutim, međusobni susreti sa susjedima nisu uvijek završavali dobro. Mađari se često bili vrlo neugodan protivnik.

Igraj na Hrvatska - Mađarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gergo Zalanki iz Pro Recca, nije doputovao s ostatkom momčadi u Zagreb, ostao je u Budimpešti trenirati zbog lakše ozljede, no sada se i on priključio ostatku selekcije. U Zagreb nije doputovao niti Denes Varga, no njegov je povratak već ranije zakazan za ljeto.

"Došao im je Zalanki, jedan od njihovih najboljih igrača, ali to se nas ne tiče. Mi moramo gledati sebe i ako ćemo odigrati kao protiv Talijana prve tri četvrtine, uvjeren sam da pobjeda neće izostati", poručio je Franko Lazić.

Rino Burić vjeruje da će biti vrlo važno kako će Hrvatska odigrati u fazi obrane koja bi trebala donijeti prevagu.

"Mišljenja sam da će obrana biti najbitniji segment, ona je i inače najbitniji dio naše igre. Ako ćemo odigrati onako kako znamo to bi nam trebalo biti dovoljno za pobjedu."

Kapetan Ivan Krapić zna sve o Mađarima te upozorava da opasnost prijeti s više strana.

"Kada im u igri nema klasičnog centra Nemeta, onda imaju uplivavanja sa strane i to je nešto na što ćemo morati paziti i biti koncentrirani. Dosta se govori o mađarskoj desnoj strani, Vamosu i Zalankiju, koji im je možda i najbolji igrači, no tu su i Manhercz lijevo, iskusni bek Angyal pa Molnar i Nagy te još neki mlađi igrači koji se nameću."

Bez obzira na sve, Krapić je optimist.

"Imamo i mi svoje adute i nismo ih jednom pobijedili. Najvažnije je da sami određujemo našu sudbinu."

Hrvatska protiv Mađarske igra večeras od 18:30 sati.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!