Nogomet

I Leipzig na listi Cityjevih krvnika? Gvardiol protiv Hallanda za četvrtfinale Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 14.03.2023.
I Leipzig na listi Cityjevih krvnika? Gvardiol protiv Hallanda za četvrtfinale Lige prvaka
Foto: EPA

Manchester City i Leipzig sastaju se u osmini finala Lige prvaka, uzvratni susret na Etihadu dat će putnika u četvrtfinale. U uzvratu je sve otvoreno nakon što je prvi susret okončan 1:1...

Još jedna utakmica sezone za Manchester City i Leipzig. City iz sezone u sezonu ima glavni cilj osvajanje Lige prvaka, dosad mu to nije pošlo za nogom, ali u klubu ne odustaju. I ove sezone je cilj isti i svaka utakmica u Ligi prvaka određuje kakva će sezona biti - uspješna ili neuspješna.

Igraj na Manchester City - Leipzig na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na putu mu stoji neugodni i opasni Leipzig koji može baš svakome stvoriti svu silu problema. Leipzig ne zna igrati zatvoreno, igra ga vuče prema naprijed, ima takav profil igrača i općenito filozofiju igre te će i na Etihadu tražiti pogodak.

Prvi susret u Leipzigu okončan je s potpuno otvorenih 1:1 koji garantiraju neizvjesnost i u uzvratu. Manchester City je vodio, ali Joško Gvardiol pogotkom iz drugog dijela osigurao je remi uoči uzvrata. Upravo Gvardiol je na popisu Pepa Guardiole kao želja za budućnost i imat će ga priliku još jednom izbliza popratiti.

City je na svom travnjaku jako dobar i ove sezone ima sve pobjede izuzev u dva susreta Premier lige, u studenom je izgubio 1:2 od Brentforda, a na Silvestrovo je remizirao 1:1 protiv Evertona.

Nakon utakmice u Leipzigu, City je odigrao četiri susreta i upisao sve četiri pobjede. Najviše se mučio u prošlom kolu u gostima kod Crystal Palacea kada je očito glavom već bio u ovom dvoboju.

S druge strane Leipzig je upisao domaće pobjede protiv Eintrachta i Borussije Mönchengladbach, ali je u gostima poražen kod Borussije Dortmund. Ove sezone Leipzig je u Ligi prvaka na gostovanjima upisao poraz od madridskog Reala, ali je nakon toga glatko svladao Celtic i Šahtar.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Lijepo je da smo u početku sezone proglašeni jednim od glavnih favorita za titulu, ali realno odluka pada u 95 minuta na terenu. U ovoj fazi natjecanja svi su dobri, moramo nametnuti svoju igru i moramo pobijediti. Ovdje smo da osvajamo trofeje, ne znam niti jednu momčad ili trenera koji su ovdje, a da to ne želi. Svi to žele, nema iznimke."

Marco Rose, trener Leipziga: "Znamo protiv koga se borimo. Trebat će nam puno hrabrosti, samopouzdanja i morat ćemo odigrati našu najbolju utakmicu ove sezone da bi prošli dalje. Čeka nas Haaland, svi znamo što može. U prvoj utakmici smo se dobro nosili s njim, ali nikada ga nećete u potpunosti neutralizirati. No nije tu samo on, tu je još niz igrača koji su svjetske klase."

Mjesto, vrijeme, sudac

Manchester, Etihad, 21:00

Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija)

Nedostaju

Manchester City: Benjamin Mendy (suspenzija)

Leipzig: Abdou Diallo, Peter Gulacsi, Christopher Nkunku, Xaver Schlager (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Leipzigu pobjednika nije bilo, završilo je 1:1. Manchester je prvi stigao do pogotka i poveo je golom Riyada Mahreza, ali u drugom dijelu odgovorio je Joško Gvardiol nebeskim skokom i pogotkom glavom.

Prognoza

Manchester City je bliži prolazu, ali s Leipzigom morate biti oprezni. Nekako se sigurnijim čini da bi ovdje moglo biti pogodaka na obje strane.

FOTO: EPA/Hannibal Hanschke

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Benfica5:1Club Brugge
Chelsea2:0Borussia D.
Bayern2:0PSG
Tottenham0:0Milan
Manchester City7:0RB Leipzig
Porto0:0Inter
Napoli3:0Eintracht Frankfurt
Real Madrid1:0Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!