Nogomet

Čistog srca i šporkog dresa na velikoj pozornici Signal Iduna Parka

Petar Jenjić • srijeda, 15.03.2023.
Čistog srca i šporkog dresa na velikoj pozornici Signal Iduna Parka
Foto: FaH

Večeras od 18:30 sati juniorski sastav Hajduka igrat će utakmicu četvrtfinala Lige prvaka mladih. Protivnik će biti Borussia Dortmund, a igrat će se na glavnom terenu pred velikim brojem navijača, posebno Hajdukovih...

Sada već daleko izgleda onaj početak europske sezone, sredinom rujna prošle godine, kada su juniori Hajduka igrali prvu utakmicu protiv azerbajdžanske Gabale i slavili s 3:0. Uslijedila je pobjeda i u uzvratu, a zatim i prolazak protiv Apolonije Fier.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve do druge faze natjecanja i dvije poljudske utakmice protiv definitivnih favorita - Šahtara i Manchester Cityja. Iznenađenje ili ne, u to nećemo ulaziti, ali ono što možemo reći jest da su izabranici Marijana Budimira naplatiti veliki rad koji ulažu u svoju igru.

Sada ih čeka Borussia Dortmund na Signal Iduna Parku, najvećoj pozornici koju su si mogli zamisliti. Na stadionu bi sigurno trebalo biti više od pet tisuća navijača Hajduka koji su spremno dočekali informaciju gdje će se igrati ova utakmica.

Dortmund je proteklog vikenda potvrdio juniorsku titulu na njemačkom Zapadu s 37 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica. Iza sebe su ostavili Köln na 35 i Schalke na 34 boda.

Svoj nastup u Ligi prvaka otvorili su porazima od Kopenhagena i Manchester Cityja. Međutim, uspjeli su se izvući iz teške situacije. Upisali su remi i pobjedu protiv Seville, remizirali s Građanima, a zatim i u posljednjem kolu minimalno svladali Kopenhagen.

U play-off rundu svladali su Hibernian s 2:1, iako su zaostajali 1:0, da bi veliki skalp stigao u osmini finala kada su nakon boljeg izvođenja penala izbacili francuski PSG. U regularnom dijelu bilo je 1:1.

I jedna i druga momčad plasmanom dalje ostvarit će najbolji rezultat u povijesti. Borussiju je prošle godine u ovoj fazi izbacio Atletico Madrid, ista ekipa koja je izbacila i Hajduk u ranijoj utakmici.

Bijeli se s druge strane u prvenstvu Hrvatske bore s Dinamom. Trenutno su izjednačeni na vrhu s 50 osvojenih bodova uz isti omjer (16-2-2). Modri imaju bolju gol razliku.

U utakmici prije puta za Dortmund svladali su Goricu s 3:1, jedan je gol zabio Jere Vrcić, a dva Nino Duić.

Što su rekli

Marijan Budimir, trener Hajduka: "Igrači jedva čekaju istrčati na teren, pripremili smo se i taktički i mentalno. Mislim da su nas sigurno dobro proučili, gledali smo njihovih deset utakmica. Teško ih je usporediti s našim ostalim protivnicima, to je jedna fizička momčad, prava seniorska. Direktni su i dobri u tranziciji. Prilagodljivi su i mijenjaju sustave. Bit će zanimljivo."

Mike Tullberg, trener Borussije Dortmund: "Velik je i značajan znak prepoznavanja rezultata da nam je klub omogućio igrati pred, nadamo se, puno navijača na stadionu. Momci su ovo zaslužili jer na sjajan način predstavljaju klub i Bundesligu u Europi. Vlada veliko uzbuđenje i želimo uživati u iskustvu. Hajduk je čvrsta i robusna ekipa protiv koje je jako teško igrati. Kompaktni su u obrani i znaju se prilagođavati situaciji na terenu."

Mjesto, vrijeme, suci

Signal Iduna Park, Dortmund, 18:30

Suci: Robert Ian Jenkins, Jonathon Bryant, Harry Hendricks (svi Wales); 4. sudac: Robin Braun (Njemačka)

Forma

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:2
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 6:1
Borussia Dortmund - PSG 1:1 (5:4 nakon penala)
Borussia Dortmund - Köln 1:1
Oberhausen - Borussia Dortmund 0:1

Hajduk - Gorica 3:1
Slaven Belupo - Hajduk 0:2
Hajduk - Manchester City 2:1
Hajduk - Rijeka 3:1
Hajduk - Šahtar 1:0

Nedostaju

Borussia Dortmund: (-)

Hajduk: Luka Vušković (crveni karton)

Zadnji susret

Hajduk je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici svladao Goricu s 3:1, dok je Borussia bila bolja od Bayer Leverkusena s 2:1. Strijelci su bili Julian Rijkhoff i Vincenzo Onofrietti.

Prognoza

Prognozirat ćemo navijački i reći da će dalje proći Hajduk. Ne znamo što bismo drugo trebali nadodati.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!