Nogomet

Real Madrid i Napoli traže potvrdu prolaska u četvrtfinale

Petar Jenjić • srijeda, 15.03.2023.
Real Madrid i Napoli traže potvrdu prolaska u četvrtfinale
Foto: EPA

Ostale su još dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Real Madrid i Napoli pred svojim će navijačima ići po potvrdu prolaska dalje protiv Liverpoola odnosno Eintracht Frankfurta...

Real Madrid - Liverpool

Liverpoolu treba čudo na gostovanju kod Real Madrida na Santiago Bernabeu. Redsi su u prvoj utakmici dobro krenuli i poveli s 2:0, no uslijedio je veliki preokret i pet golova branitelja naslova.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 27 posljednjih knock-out utakmica Lige prvaka kada je Real Madrid slavio u gostima, u čak 26 navrata prošao je dalje. Jedino ih je uspio eliminirati Ajax prije četiri godine.

U Primeri ih ne ide toliko dobro, s obzirom na to da Barcelona drži prvo mjesto s devet bodova prednosti, a ujedno ih je i porazila u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja.

Redsima ne bi bilo strano napraviti veliki preokret, jedan od takvih stigao je u onoj čudesnoj utakmici protiv Barcelone na Anfieldu kada je okrenuo zaostatak od 3:0 iz prvog dvoboja.

Međutim, Liverpool tada i Liverpool danas dvije su suprotnosti. Tottenham drži čvrsto četvrto mjesto, s obzirom na to da su Redsi za vikend razočarali u gostima kod Bournemoutha koji ih je minimalno oprazio.

U posljednjih sedam utakmica protiv Real Madrida nisu uspjeli doći do pobjede. Zadnju su upisali u četvrtfinalu ovog natjecanja 2009. godine kada su u uzvratu slavili s 4:0. Istim rezultatom koji im treba večeras.

Tako nešto jako je teško za očekivati. Sve osim rutinskog prolaska Real Madrida u sljedeću fazu bilo bi veliko iznenađenje.

Kod Reala nedostaju Mendy i Alaba, a kod Liverpoola je ta lista nešto duža: Diaz, Thiago, Gomez, Ramsay, dok je Keita pod upitnikom.

Susret sudi Felix Zwayer iz Njemačke, a dvoboj na Santiago Bernabeuu kreće od 21 sat.

Napoli - Eintracht Frankfurt

Nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici, nogometaši Napolija dat će sve od sebe kako ne bi zakomplicirali uzvratnu utakmicu protiv neugodnog Eintrachta.

Pogađali su tada Victor Osimhen i Giovanni Di Lorenzo, a domaćin ostao s igračem manje nakon isključenja Randal Kolo Muanija.

U zadnjih 11 domaćih utakmica u ovom natjecanju Napoli nije upisao poraz, a ove sezone zabio je čak 22 gola. Možda ih je malo poremetio poraz od Lazija, prvi ove sezone na svom stadionu, ali oporavak je stigao protiv Atalante.

Neće Eintracht putovati bez nade, posebno ako izdvojimo sjajnu knock-out fazu iz prošle sezone. Međutim, ove ih baš ne ide ni u prvenstvu gdje su pet bodova udaljeni od TOP 4 pozicije, a u prošlom kolu remizirali su sa Stuttgartom koji se bori za ostanak.

U kadru Napolija neće biti Raspadorija, dok su pod znakom pitanja Lozano i Kim. Kod gostiju nema Knauffa, Lindstroma i Muanija.

Susret sudi Englez Anthony Taylor, a uzvratni susret na stadionu "Diego Armando Maradona" kreće od 21 sat.

FOTO: EPA/Peter Powell

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Benfica5:1Club Brugge
Chelsea2:0Borussia D.
Bayern2:0PSG
Tottenham0:0Milan
Manchester City7:0RB Leipzig
Porto0:0Inter
Napoli3:0Eintracht Frankfurt
Real Madrid1:0Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!