Vodeni sportovi

Trener Solarisa uoči utakmice sezone: 'Potpuno smo spremni, pozitivan ishod bi nam puno značio'

Branimir Korać • srijeda, 15.03.2023.
Trener Solarisa uoči utakmice sezone: 'Potpuno smo spremni, pozitivan ishod bi nam puno značio'
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti Solarisa večeras na svom bazenu igraju uzvratni dvoboj doigravanja za Premier ligu. U prvom susretu u Valjevu poraženi su od domaćeg Valisa s 13:10...

Večeras s početkom u 20 sati vaterpolisti Solarisa pokušat će popraviti dojam iz prvog susreta u Valjevu, svladati na svom bazenu Valis i izboriti ostanak u elitnom razredu regionalnog vaterpola.

U Valjevu nije sve išlo onako kako su se Šibenčani nadali, vodstvo 2:0, ali nakon toga sve je otišlo krivim smjerom.

"Dobro smo krenuli, poveli 2:0, ali neke okolnosti su prilično utjecale na našu daljnju igru, doživjeli smo nekada 'fade out', pad. Pomalo smo se pred kraj utakmice počeli vraćati, ali već je bilo kasno. Valis je poveo s pet golova razlike, uspjeli smo to dovesti na 'prihvatljivih' tri gola minusa i mislim da nas to nekako drži na životu da bi mogli kod kuće ostvariti željeni rezultat, a to je pobjeda od najmanje četiri gola razlike", kaže nam trener Šibenčana Denis Seferović.

S iskustvom iz tog prvog dvoboja vaterpolisti Solarisa bolje znaju što im je činiti u uzvratu. Seferović ima mlađi kadar na raspolaganju i vjeruje da tu energiju može preusmjeriti u pozitivnom smjeru.

"Da bi došli do tih plus četiri mi moramo aktivirati našu igru. Mlada smo momčad, moramo biti plivački moćniji, da budemo aktivniji, da se ne bojimo duela i da tu pozitivnu agresivnost podignemo na još višu razinu. Mislim da bi to uz popravljanje nekih propusta u obrani koje smo imali tamo, primjerice njihovo guranje lopte na kvalitetnog sidruna, trebalo biti dovoljno i ne bi trebali imati problema."

Solaris je ovu sezonu proveo u Premier ligi dok je Valis završio na drugom mjestu A-1 lige iza Primorja. Iako nisu igrali u istoj ligi, Valis je iskautiran i dovoljno upoznat uoči prvog dvoboja.

"To je u biti bilo ono što smo i ranije vidjeli od Valisa. Znali smo što nas čeka tamo. Valis je vrlo čvrsta ekipa s dosta jako dobrih i potentnih igrača. Ono što smo tamo doživjeli, nije nas iznenadilo. Mislim da smo mogli i tamo do boljeg rezultata, no to nam je škola za ovdje, da probamo smanjiti greške na manju razinu uz pomoć velikog broja navijača i Funcuta koji su najavljeni. Mislim da bi mogli ostvariti pozitivan rezultat za nas. Ako i ne bude, pružit ćemo im ruku i čestitati."

Ako Šibenčani ne ostvare željeni rezultat, sljedeću sezonu provest će u A-1 ligi kroz koju bi tražili put u najviši rang. Ipak, napravit će sve da se to ne dogodi.

"Teško je kada se to doživi, ali dugoročnije gledano sigurno ne bi bila propast za mlade igrače, pomoglo bi im da bolje stasaju, da dožive neke pobjede, a ne slavne poraze. Kada igraš protiv Juga, Jadrana, uvijek si tu negdje, ali izgubiš. Ljudi samo gledaju jesi li pobijedio, a ne protiv koga si igrao i s kakvom su momčadi igrali. No, mi ćemo napraviti sve da večeras ostanemo u Premier ligi."

Prolaz protiv Valisa sigurno bi podignuo samopouzdanje za kvalitetan nastavak u hrvatskom prvenstvu gdje slijedi četvrtfinale protiv Primorja.

"Primorje je do sada pokazalo da je bolje od nas, ali mi mu to nećemo priznati. Tako da bi ova utakmica protiv Valisa, ako bi završila pozitivno protiv nas, sigurno bi nam podigla samopouzdanje pa bismo još čvršće i jače išli u te dvoboje s Primorjem."

Međutim, prvo treba odraditi večerašnji dvoboj protiv Valisa, bit će teško, gosti iz Valjeva su kvalitetni, ali Šibenčani su u punom sastavu, spremni i željni pobjede.

"Svi su zdravi. Imali smo nekih problema s temperaturom tijekom vikenda, ali ništa značajno. Mogu reći da smo spremni i fizički i psihički. Jedva čekam četvrtak ujutro!

Dvoboj u Šibeniku počinje u 20 sati.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!