Nogomet

Juranović i društvo idu po četvrtfinale protiv Royale Union SG-a

Petar Jenjić • četvrtak, 16.03.2023.
Juranović i društvo idu po četvrtfinale protiv Royale Union SG-a
Foto: EPA

Pred nama je uzvratna utakmica osmine finala Europske lige u kojoj Royal Union Saint-Gilles dočekuje Union Berlin. Prvi dvoboj završen je rezultatom 3:3, a u uzvratu također očekujemo sadržajan susret...

Nakon zaista briljantne utakmice sa šest golova, slijedi uzvrat u Belgiji između Royale Union SG-a i Union Berlina, u osmini finala Europske lige.

Igraj na Royale Union SG - Union Berlin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada bismo gledali tih prvih 90 minuta, mogli bismo vidjeti da se radi se o dvije vrlo izjednačene momčadi koje su zadržale šanse za prolazak dalje. Belgijska ekipa pokazala se sjajnom u kontranapadima, oružju koje je koristila u tom susretu na najbolji mogući način.

Ipak, njemačka momčad pokazala se itekako tvrdim orahom pa se uspijevala vratiti. Jednu odličnu utakmicu odradio je i Josip Juranović koji je perfektno pogodio iz slobodnog udarca.

Royale Union Saint-Gilloise bio je najuspješniji belgijski klub do Drugog svjetskog rata, a prije točno dvije godine izborili su plasman u najviši rang po prvi puta nakon 48 godina. Nakon toga odigrao je odličnu sezonu i stigao do kvalifikacija za Ligu prvaka.

Posljednju europsku sezonu klub je odigrao prije 63 godine, sada već daleke 1960. kada se natjecao u Kupu velesajamskih gradova. Dodajmo i to da će igrati na Lotto Parku u Anderlechtu, a ne na svom stadionu "Joseph Marien" koji prima tek 9400 gledatelja.

Union je za vikend gostovao kod Wolfsburga i odigrao 1:1, iako je u završnici mogao ispustiti i taj bod. U zadnje tri prvenstvene uzeli su tek dva pa tako malo posustali na ljestvici za Bayernom i Borussijom Dortmund.

S druge strane, Royale Union za vikend je igrao na gostovanju kod vodeće momčadi lige, Genka, te stigao do pobjede od 2:1. Kao drugoplasirani smanjio je zaostatak za spomenutom momčadi na pet bodova.

Što su rekli

Urs Fischer, trener Union Berlina: "Obje momčadi željet će doći do pobjede u sutrašnjoj utakmici. Bit će to bitka dvije podjednake momčadi, očekujem težak dvoboj. Za nas, ovo je utakmica u kojoj moramo pokazati naše pravo lice i izbjegavati pogreške. Želimo proći u sljedeću rudnu, a za to ćemo morati ići do naših krajnjih mogućnosti."

Karel Geraerts, trener Royal Uniona: "Momčad je u dobrom momentu i sretna što može igrati u ovoj fazi. Mentalno smo dobro, morat ćemo preuzeti rizik za postizanje golova. To je sigurno, međutim, isto tako ne smijemo ga primiti. Voljeli bi da smo pobijedili u Njemačkoj, ali u ovakvoj situaciji barem znamo da moramo pobijediti."

Mjesto, vrijeme, suci

Lotto Park, Anderlecht, 21:00

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Forma

Genk - Royale Union SG 1:2
Union Berlin - Royale Union SG 3:3
Royale Union - Eupen 2:1
Antwerp - Royale Union 4:3 (Kup - nakon penala)
Westerlo - Royale Union SG 4:2

Wolfsburg - Union Berlin 1:1
Union Berlin - Royale Union SG 3:3
Union Berlin - Köln 0:0
Bayern - Union Berlin 3:0
Union Berlin - Ajax 3:1

Nedostaju

Royale Union SG: Vertessen (ozljeda), Sykes, Eckert Ayensa pod upitnikom

Union Berlin: Schäfer, Khedira, Doekhi (ozljeda), Roussillon pod upitnikom

Zadnji susret

Bila je to prava golijada u Berlinu u kojoj je belgijska momčad tri puta bila u vodstvu, ali se Union sva tri puta uspijevao vratiti te u konačnici izboriti remi.

Prognoza

I jednoj i drugoj momčadi ovo će biti jako velik uspjeh, ali ipak ćemo prognozirati pobjedu belgijske momčadi koja će iskoristiti prednost domaćeg terena.

FOTO: EPA/Filip Singer

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Betis0:1Manchester United
Fenerbahçe1:0Sevilla
Feyenoord7:1Šahtar
Freiburg0:2Juventus
Arsenal4:5 **Sporting
Ferencvaros0:2Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:0Roma
Royale Union Saint-Gilloise3:0Union Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!