Rukomet

Održan ždrijeb četvrtfinala Kupa za rukometaše i rukometašice, europski sraz u Našicama

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.03.2023.
Održan ždrijeb četvrtfinala Kupa za rukometaše i rukometašice, europski sraz u Našicama
Foto: FaH

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održan je ždrijeb četvrtfinala Kupa za rukometaše i rukometašice. Najzanimljiviji par je u muškom dijelu ždrijeba gdje će Nexe igrati protiv Sesveta...

Rukometašice su svoje sudionike četvrtfinala odredile još ranije, a kod rukometaša se čekalo da PPD Zagreb i Osijek odrade svoj dvoboj. PPD je upisao vrlo uvjerljivu pobjedu te je postao posljednji sudionik četvrtfinala.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako je danas održan ždrijeb u obje konkurencije. Rukometašice će svoje susrete četvrtfinala odigrati 29. ožujka, a rukometaši 5. travnja. Završnica je na rasporedu u Poreču od 25. do 28. svibnja.

Četvrtfinalni dvoboji igraju se na jednu utakmicu, a ukoliko susret završi bez pobjednika u 60 minuta, odluka o prolazu past će izvođenjem sedmeraca.

Kod rukometašica u četvrtfinalu su izrazite favoritkinje rukometašice Lokomotive protiv Bjelovara te Podravke koje gostuju u Rijeci kod Zameta. Dalmatinka je također favorit protiv Trogira kao i Dugo Selo protiv Koke.

Kod rukometaša najzanimljiviji dvoboj svakako je onaj između jedinih preostalih hrvatskih predstavnika u Europi Nexea i Sesveta. Nexe je domaćin i favorit, ali Sesvećani su vrlo dobri i neugodni.

PPD Zagreb ne bi smio imati problema u gostima kod Spačve koja jedina nije iz najvišeg ranga natjecanja. Gostujuće pobjede tražit će i Poreč u Bjelovaru te Gorica u Trogiru.

Prošle sezone trofej su osvojili PPD Zagreb u muškoj te Podravka u ženskoj konkurenciji.

Parovi četvrtfinala, rukometašice:
Lokomotiva - Bjelovar
Dalmatinka - Trogir
Zamet - Podravka Vegeta
Dugo Selo 55 - Koka

Parovi četvrtfinala, rukometaši:
Trogir - Gorica
Nexe - Sesvete
Bjelovar - Poreč
Spačva - PPD Zagreb

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!