Nogomet

Šahtar se provukao u Varšavi, Feyenoord na svom terenu traži četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 16.03.2023.
Šahtar se provukao u Varšavi, Feyenoord na svom terenu traži četvrtfinale
Foto: EPA

Ono što nije uspio napraviti u prvom susretu, Feyenoord će pokušati napraviti u uzvratu. Nakon 1:1 u Varšavi, na rasporedu je uzvrat protiv Šahtara u Rotterdamu u sklopu osmine finala Europske lige...

Nakon što je prvi susret između Feyenoorda i Šahtara okončan remijem 1:1, danas će u Rotterdamu ovi protivnici odlučiti o putniku u četvrtfinale Europske lige. Feyenoord je u prvom susretu većim dijelom dvoboj bio bliži pobjedi, imao je više prilika, ali nije ih iskoristio.

Igraj na Feyenoord - Šahtar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim moglo mu se dogoditi da na uzvrat dođe s minusom, Šahtar je bio taj koji je iskoristio jednu od svojih rijetkih prilika i u 78. minuti poveo je golom Jaroslava Rakickog. Ipak, gosti su zasluženo poravnali u 88. minuti preko Ezequiela Bullaudea.

Dobar nastup Feyenoorda nije slučajnost i iznenađenje. Nizozemska momčad igrala je jako dobro od početka sezone, uostalom drži i vodeću poziciju u domaćem prvenstvu, prošle sezone igrala je finale Konferencijske lige i izgubila od Rome 0:1, a od početka ove sezone u svim natjecanjima ima svega tri poraza.

Šahtar je pak u Europsku ligu došao kroz Ligu prvaka gdje je završio treći u skupini. Imao je senzacionalnih nastupa poput onog protiv Leipziga u gostima gdje je šokirao pobjedom 4:1 u trenucima kada su svi smatrali kako je Šahtar zbog svih odlazaka i cjelokupne situacije najslabija karika u ždrijebu Lige prvaka.

Ukrajincima nije lako, ostali su bez kompletne momčadi, silni Brazilci su otišli, prodan je i Mihailo Mudrik kao prva zvijezda ovosezonske momčadi, međutim Igor Jovićević i igrači se ne predaju i žele se boriti do kraja.

Baš zbog toga, iako je Feyenoord slavio i iako je favorit na svom travnjaku, Šahtar će napraviti sve da dođe do novog iznenađenja.

Što su rekli

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Neki su možda nakon našeg dvoboja u Varšavi zaključili da Šahtar nije posebno proaktivna momčad, ali mislim drugačije. Jako su dobri na lopti, znaju igrati i imaju dobre igrače. Izbacili su Rennes i skupili šest bodova u Ligi prvaka što nije malo."

Igor Jovićević, trener Šahtara: "Vidjet ćemo jesmo li mentalno spremni za ovu bitku. Znamo kakva je ovo utakmica, nakon utakmice u Varšavi napravili smo neke prilagodbe. Prva utakmica bila je teška, ali tada nismo odigrali svoju najbolju utakmicu. Imamo još dosta rezerve i borit ćemo se od prve do posljednje minute."

Mjesto, vrijeme, suci

De Kuip, Rotterdam, 18:45

Sudac: Jesús Gil Manzano (Španjolska)

Nedostaju

Feyenoord: Justin Bijlow, Quinten Timber, Patrik Walemark (ozljede)

Šahtar: Viktor Kornienko (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Varšavi Šahtar je bio podređen i mogao je biti presretan remijem 1:1. Čak je i vodio nekih desetak minuta, ali Nizozemci su ipak uzeli barem remi.

Prognoza

Feyenoord je u prednosti. Pokazao je i u prvom susretu kako je opasnija i kvalitetnija momčad, ali realizacija mu je bila loša. Sada još igra i kod kuće.

FOTO: EPA/PIETER STAM DE JONGE

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Betis0:1Manchester United
Fenerbahçe1:0Sevilla
Feyenoord7:1Šahtar
Freiburg0:2Juventus
Arsenal4:5 **Sporting
Ferencvaros0:2Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:0Roma
Royale Union Saint-Gilloise3:0Union Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!