Nogomet

Sporting zabio s centra, Martinelli tragičar Arsenala, Juranovićev Union Berlin poklenuo u Belgiji

Petar Jenjić • četvrtak, 16.03.2023.
Sporting zabio s centra, Martinelli tragičar Arsenala, Juranovićev Union Berlin poklenuo u Belgiji
Foto: EPA

Završene su tri utakmice u kasnijem terminu Europske lige. U produžetke je otišao dvoboj Arsenala i Sportinga, dok su dalje prošli Royale Union SG, Roma i Bayer Leverkusen...

Arsenal - Sporting 1:1 (3:3 - 4:5 nakon penala)

Jedine produžetke gledali smo na Emiratesu gdje je Sporting Lisabon nakon boljeg izvođenja penala svladao Arsenal. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Topnici su poveli u 19. minuti kada je na odbijenu loptu natrčao kapetan Granit Xhaka i matirao protivničkog golmana. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena, a domaćin je već dva puta morao mijenjati. Izašli su Takehiro Tomiyasu i William Saliba.

I onda velikim šok stigao je u 62. minuti kada je Pedro Goncalves vidio da je vratar Arsenala malo izašao s vrata i potegnuo s centra igrališta. Na oduševljenje gostujućih navijača, sjajno je pogodio pod gredu.

Rezultat se do kraja regularnog vremena nije promijenio. U 98. minuti najbolja šansa prvog produžetka u režiji Arsenala, točnije Leandra Trossarda, no on pogađa stativu.

Topnici su pokazali puno više u dodatnih 30 minuta, a Antonio Adan spašavao svoju momčad. Gosti su ostali s igračem manje u 118. minuti nakon što je drugi žuti karton zaradio Manuel Ugarte.

Drama se odvijala i na raspucavanju. Sporting je zabio svih pet penala, a jedini tragičar Arsenala bio je Gabriel Martinelli.

Ferencvaroš - Bayer Leverkusen 0:2 (0:4 ukupno)

Nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici, Bayer Leverkusen u uzvratu je odradio posao protiv Ferencvaroša i istim rezultatom izborio sljedeću fazu.

Gosti su praktički riješili sve dvojbe nakon tri minute igre. Sam se prema protivničkom golu sjurio Moussa Diaby i lako matirao domaćeg vratara.

U nastavku susreta stigao je novi gol u mreži Mađara. Bila je 81. minuta kada je zabio Amine Adli.

Real Sociedad - Roma 0:0 (0:2 ukupno)

Roma može zadovoljna napustiti gostovanje kod Real Sociedada. Susret je zaključen bez golova, a talijanska momčad prošla dalje zbog pobjede u prvoj utakmici.

Domaćin itekako može žaliti za nekim prilikama, posebno Mikel Oyarzabal koji je mogao postati junak svoje momčadi. Međutim, rezultat se nijednom tijekom susreta nije promijenio, a na kraju je i zaiskrilo na terenu pa se završnica odužila.

Royale Union SG - Union Berlin 3:0 (6:3 ukupno)

Nakon golijade i remija u prvoj utakmici, Royale Union SG u uzvratu je uspio svladati Union Berlin i apsolutno zasluženo proći u sljedeću fazu.

Dvije velike šanse u razmaku od nekoliko sekundi imao je domaćin u sedmoj minuti, prvo je Simonu Adingri branič skinuo malo ispred gol linije čisti pogodak, a zatim je Victor Boniface pogodio stativu. Promjene rezultata nije bilo.

Ta je šansa stigla iz greške obrane, a zatim je iz greške obrane stigao i pogodak. Igrala se 18. minuta kada je poentirao Teddy Teuma.

Union je praktički bio bezopasan prema naprijed, a belgijska momčad podebljala je vodstvo u 63. minuti. Sjajan dribling Bonifacea i proigravanje za Jeana Lazarea Amanija koji skreće loptu u gol.

Gosti su u 88. minuti ostali i s igračem manje nakon isključenja Janika Haberera koji je zaradio drugi žuti karton. Pobjedu je potvrdio Loic Lapoussin u sudačkoj nadoknadi.

Josip Juranović igrao je do 74. minute za njemačku ekipu.

FOTO: EPA/Vince Mignott

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Betis0:1Manchester United
Fenerbahçe1:0Sevilla
Feyenoord7:1Šahtar
Freiburg0:2Juventus
Arsenal4:5 **Sporting
Ferencvaros0:2Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:0Roma
Royale Union Saint-Gilloise3:0Union Berlin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!