Nogomet

Dvoboj s velikim ulogom: Varaždin se bori za europske pozicije, a Gorica za goli život

Branimir Korać • petak, 17.03.2023.
Dvoboj s velikim ulogom: Varaždin se bori za europske pozicije, a Gorica za goli život
Foto: FaH

Vrlo važan dvoboj na rasporedu je danas u Varaždinu gdje istoimeni domaćin dočekuje Goricu. Obje momčadi očajnički trebaju bodove i moraju doći do pobjede...

Danas se otvara 26. kolo SuperSport HNL-a, a u prvom susretu sastaju se Varaždin i Gorica. Goričani imaju još jednu utakmicu u kojem su pod imperativom pobjede, uostalom takva će im biti svaka do kraja sezone.

Igraj na Varaždin - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zaostatak za Šibenikom iznosi sedam bodova, a prošlo kolo donijelo je miks emocija za Sopićevu momčad. U dvoboju protiv Istre 1961 našla se u zaostatku od dva pogotka pa uspjela u dramatičnoj završnici doći do pobjede i smanjenja na četiri boda zaostatka za Šibenikom, ali onda je Dinamo kiksao na Šubićevcu i Goričani su se ponovno našli u minusu od sedam bodova.

Nema im druge nego nastaviti svojim putem i tražiti pobjedu u Varaždinu. Gledajući zadnje tri utakmice Gorica ima najviše osvojenih bodova u SuperSport HNL-u, a ono čemu se Sopić i svi u klubu nadaju je da se ta forma pretoči i u opipljivije smanjenje zaostatka za Šibenikom. Da bi se to dogodilo, moraju nastaviti bilježiti pobjede, ali i protivnici Šibenčana moraju im pomoći.

U Varaždinu će im biti teško, Varaždin također ima za što igrati, a uostalom on će tražiti iskupljenje za poraz na Rujevici 3:1. Prije toga je upisao dvije pobjede protiv Osijeka i Šibenika čime je prekinuo niz poraza i najavio povratak u dobru formu, međutim na Rujevici je domaćin bio bolji i zasluženo je slavio.

Varaždinci su u borbi za Europu, trenutno drže šestu poziciju i imaju tri boda manje od trećeplasiranog Osijeka i bod manje od četvrtoplasirane Istre. Kada su se već našli u borbi za Europu, sigurno neće tek tako odustati. Uostalom, najave i govore kako će se Varaždinci boriti do kraja pa što bude.

Stoga nas danas očekuje dvoboj dva vrlo motivirana protivnika koja će napraviti sve za tri boda u ovom susretu. Vremenski uvjeti trebali bi biti idealni za igru i nema razloga da ne svjedočimo jako dobrom susretu.

Što su rekli

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Neću puno govoriti o njima, posljednja je utakmica pokazala da imaju karakter i da se bore do kraja. Nije im lako, puno je bodova u zaostatku, ali susret s Istrom 1961 pokazao je da su još živi, osvajaju bodove i sportski se nadaju ostanku u ligi. Mi gledamo sebe i ne zanima nas puno protivnik. Znamo da Gorica nema što izgubiti, ako želi ostati u najvišem rangu, mora osvajati bodove. I mi ćemo nakon poraza od Rijeke napraviti sve da pobijedimo. Noa Vugrinec je van konkurencije zbog ozljede još uvijek, a Škaričić je trenirao s ekipom ovaj tjedan. Postonjski se prije dva dana ozlijedio na treningu i tek trebamo vidjeti hoće li igrati. Poznavajući njega, znam da će stisnuti zube, no još trebamo vidjeti."

Željko Sopić, trener Gorice: "Idemo na noge Varaždinu koji ima europske ambicije, bez nekoliko vrlo bitnih igrača, bez dva stupa obrane, Banić je zaradio treći žuti karton, imamo neke bolesne igrače. No dat ćemo sve od sebe da se prije ove pauze vratimo u Veliku Goricu s pozitivnim rezultatom. 99 posto sam siguran da Vujnović neće ići na put jer njegova ozljeda iziskuje još nekoliko dana mirovanja, odnosno neulaska u duel. Što se Fruka tiče, mislim da će on biti s nama u autobusu za Varaždin pa ćemo vidjeti hoćemo li ga koristiti u utakmici ili ne. Ovisit će to i o situaciji na terenu, ali mislim da i njemu treba još neko vrijeme da dođe u pravu natjecateljsku formu."

Mjesto, vrijeme, suci

Varaždin, Gradski stadion, 17:00

Suci: Jakov Titlić (Potravlje), Hrvoje Radić (Split), Vice Vidović (Split). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar)

Nedostaju

Varaždin: Puclin, Ba (kartoni), Vugrinec, Kolarić (ozljeda)

Gorica: Steenvoorden (crveni karton), Bralić, Banić (žuti kartoni), Jurić, Vujnović (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Gorica i Varaždin već su jednom igrali ove godine i to odgođeni susret prije prvog kola nastavka sezone. U Velikoj Gorici pogodaka nije bilo, a Goričani su u tom susretu nastupili bez petorice pojačanja koja nisu mogla biti registrirana.

Prognoza

Moglo bi biti vrlo zanimljivo, a sva tri znaka su u igri. Veliki je ulog za obje momčadi i pokušat će i jedni i drugi doći do sva tri boda. Varaždinci su domaćini i tu imaju malu prednost, ali Goričani se bore za opstanak i ako budu borbeni kao protiv Istre u završnici, bit će zanimljivo.

FOTO: HINA/Marko Jurinec

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!