Ostali sportovi

Mladostaši ponovno protiv Murse: 'Bit će nam ovo priprema za skorašnji play-off'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 17.03.2023.
Mladostaši ponovno protiv Murse: 'Bit će nam ovo priprema za skorašnji play-off'

Odbojkaši Mladosti u subotu u 20:00 sati igraju derbi 20. kola Superlige protiv Murse Osijek. Bit će to drugi susret ova dva kluba u svega nekoliko dana, nakon što su osječki odbojkaši dobili onaj u finalu Kupa Hrvatske...

Tri su kola još ostala do kraja regularnog dijela Superlige odbojkaša, prvenstvo je ušlo u finiš i sada se određuju pozicije.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na vrhu, u borbi za doigravanje, među četiri momčadi koje će odlučivati o prvaku Hrvatske, zasada je stanje prilično stabilno, Mursa Osijek prva je bez poraza sa skorom 19-0, Mladost je druga sa 17-2, slijedi Ribola Kaštela sa 16-3 te Centrometal (14-5).

Iz prikrajka, kao petoplasirani, Kitro Varaždin s 12-7 budno prati razvoj događaja jer još uvijek ima matematičke šanse za play off.

Nakon sjajne, vrhunske finalne utakmice Kupa Hrvatske Vinko Dobrić u srijedu, u kojoj su u Domu odbojke slavili Osječani nakon dva i pol sata igre, u pet setova, u istoj dvorani slijedi novi dvoboj, susret 20. kola Superlige. Taj će se susret odigrati u subotu s početkom u 20:00 sati.

Sva tri međusobna dosadašnja susreta u ovoj sezoni otišla su u pet setova pa je za očekivati da će ovo biti još jedna fantastična partija u kojoj će publika imati priliku uživati.

Trener Mladosti Ratko Peris, između ova dva susreta, kaže:

"Uvjeren sam da će to biti još jedna odlična utakmica, prava borba, poslastica za publiku. Naravno, motivacija u ova dva susreta potpuno je drugačija. Kup je bila jedna utakmica, za trofej, ovo je pak jedna od utakmica regularnog dijela Superlige. Naravno, derbi utakmica, to se razumije samo po sebi, no ipak, priznajmo, ne nosi toliku neizvjesnost kao finale Kupa Hrvatske. Jer i nije isti ulog, ovdje je skoro pa sve poznato, Osječani su neporaženi i zadržat će najvjerojatnije čelnu poziciju, mi smo pak drugi i tu želimo ostati do play offa."

Nakon Kupa u srijedu, za Mladostaše je četvrtak bio dan odmora.

"Ispuhali su se, što je i shvatljivo, dali su sve od sebe, i trebao im je taj dan odmora. Sada je zapravo najveći problem kako psihički podignuti momčad na onaj pravi natjecateljski nivo. No, znam da čim moji momci izađu na teren, da će se probuditi motiv kod njih i da će htjeti pobijediti. Nije tu pitanje nikakvog revanša, to je tek čisti sportski motiv da želiš pobijediti u svakom susretu, pogotovo kada je s druge strane tako jak suparnik. Dakle, osvježeni krećemo u taj derbi, s novim motivima, i to će nam na neki način biti i priprema za skorašnji play off, i važne susrete s Osječanima što slijede", rekao je kratko trener Mladostaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!