Nogomet

Pozitivnih tjedan dana za Hajduk, dizanje atmosfere i lov na novu pobjedu

Branimir Korać • subota, 18.03.2023.
Pozitivnih tjedan dana za Hajduk, dizanje atmosfere i lov na novu pobjedu
Foto: FaH

Hajduk i Slaven Belupo sastaju se danas u sklopu 26. kola SuperSport HNL-a. Hajduk je favorit, ali Slaven Belupo će mu pokušati pokvariti planove...

Hajduk nastavlja potragu za kontinuitetom, želi spojiti dvije dobre utakmice što mu baš i nije polazilo za nogom duže vrijeme. Međutim, nakon vrlo lošeg nastupa i poraza od Lokomotive, u prošlom kolu Hajduk je gostovao u Osijeku i slavio s 2:0 uz značajno bolji nastup. Pomogao je tu doduše i Osijek koji je u jako lošem stanju.

Igraj na Hajduk - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ta pobjeda puno je značila Splićanima, raspoloženje je poraslo, pomogli su tome i kiksevi Dinama u Šibeniku i Puli čime je Hajduk oživio nadu u borbi za naslov prvaka. Osim toga juniori su napravili fantastičan rezultat u Dortmundu i sve je to podiglo atmosferu u Splitu.

Kako će se to pretočiti na terenu, ostaje za vidjeti, ali Hajduk će sigurno jurnuti po pobjedu i ne treba sumnjati da će tribine na Poljudu biti dobro ispunjene.

Slaven Belupo u drugom dijelu sezone izgleda lošije nego u prvom dijelu, u prvenstvu je u nastavku upisao samo jednu pobjedu, ali vrlo vrijednu u gostima kod Rijeke što je svakako upozorenje za Hajduk.

I u tom susretu Slaven je bio u podređenom položaju, ali dobro se branio i onda iz tranzicije preko Crnca došao do pogotka za pobjedu. Upisali su još i pobjedu u SuperSport Hrvatskog kupu protiv Rudeša, no teškom mukom pri čemu je Rudeš potvrđeno oštećen.

Koprivničanci su na Poljudu znali odigrati dobro i namučiti Hajduk, ali od 2018. godine i slavlja pogotkom Mateasa Delića ne znaju za pobjedu na ovom stadionu. Prošli put kada su igrali u Splitu teško su stradali s 5:1.

Što su rekli

Ivan Leko, trener Hajduka: "Atmosfera je bolja, dogodilo se u klubu nešto što se ne događa često. Ogroman uspjeh juniora, baš je lijepo osjetiti tu ljubav ponovno, i navijača i svih u klubu. Momci zaslužuju ogromne čestitke i svima koji su dali nešto tom uspjehu. To mijenja atmosferu i daje nadu. Sve je to normalno. Prvenstveno za nas znači još jedan motiv, da s dobrim stavom i hrabrošću, s tim duhom je moguće dobiti jače momčadi. Njima čestitke, a nama fokus i disciplina."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Bit će ovo dvoboj dva protivnika koji se nalaze u suprotnim raspoloženjima. Hajduku ovaj utakmica dolazi nakon slavlja i dobre igre u Osijeku, a nama nakon poraza od Lokomotive. Bez obzira na sve, očekujem veliku borbu na terenu i pravu predstavu mojih igrača. Čeka nas dobra atmosfera na tribinama i to nam mora biti dodatan motiv. Imamo igrače koji će zamijeniti one koji nam nedostaju. To im je uostalom prava prilika da ugrabe svoje mjesto u sastavu za završnicu sezone."

Mjesto, vrijeme, suci

Split, Poljud, 18:10

Suci: Dario Bel (Osijek), Goran Pataki (Đakovo), Kristijan Novosel (Valpovo). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica)

Nedostaju

Hajduk: L.Kalinić, Elez, Sahiti, Prpić, Kalik (ozljede)

Slaven Belupo: Bosec (kartoni), Žuljević (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Slaven Belupo i Hajduk u prošlom susretu u Koprivnici remizirali su 2:2. Hajduk je odradio dobro prvo poluvrijeme i vodio golovima Krovinovića i Pukštasa, ali Slaven se vratio i izjednačio preko Hoxhe i Krstanovića.

Prognoza

Hajduk u ovaj susret ulazi kao priličan favorit i očekuje se njegova pobjeda. Atmosfera se popravila, a ona je u Splitu pokretač svega i na tom valu Hajduk je nerijetko bio jako opasan i dobar.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!