Košarka

Šarin uoči starta Lige za prvaka: 'Vjerujemo da ćemo biti na nivou koji priželjkujemo'

Sportnet, Branimir Korać • subota, 18.03.2023.
Šarin uoči starta Lige za prvaka: 'Vjerujemo da ćemo biti na nivou koji priželjkujemo'

U prvom kolu Lige za prvaka Furnir će imati težak zadatak, očekuje ga dvoboj protiv Cedevite Junior u koji ulazi kao autsajder...

Košarkaši Furnira iz Dubrave nakon gotovo tri mjeseca opet treniraju u SD Dubrava gdje je u potpunosti promijenjen parket. Popularni Lavovi tako početak Lige za prvaka dočekuju u svojoj dvorani gdje će premijeru imati 24. ožujka kada će ugostiti Split, a šest dana ranije (nedjelja, 18.00 – SD Boško Božić Pepsi) očekuje ih gostovanje kod Cedevite Junior.

Igraj na Cedevita Junior - Furnir na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon tri duga mjeseca opet treniramo u našoj dvorani i to je drugačiji osjećaj što se tiče treninga i atmosfere unutar momčadi. Ta dva sata koje smo gubili svakodnevno na putovanjima na trening je vjerojatno ostavilo traga i na momčadi. Sada smo ušli u stari ritam i vjerujemo da ćemo u Ligi za prvaka biti na nivou kojeg priželjkujemo", kaže trener Jeronimo Šarin koji će u završnicu sezone bez većeg rezultatskog imperativa povesti najmlađu momčad lige.

"Želimo svakome biti konkurentni bez obzira na mladost naše momčadi. Sigurno je da igrači imaju dosta prostora za individualni napredak i da kao momčad iz utakmice u utakmicu napredujemo, a onda će i rezultat zasigurno biti zadovoljavajući."

Prvi suparnik je Cedevita Junior s kojom Dubravaši ove sezone imaju polovičan učinak, a posljednji susret prije mjesec i pol dana otišao je na stranu Vitamina.

"Podatak da je Cedevita regularni dio sezone završila na prvom mjestu dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Iskoristila je probleme koje su imali Cibona, Zadar i Split igrajući ABA ligu i zasluženo su bez poraza ove godine. Nakon što su se pojačali s Topolovićem i povratkom Simona nakon ozljede imaju respektabilnu momčad koja nas je u posljednjoj utakmici u potpunosti nadigrala u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu smo bili puno bolji. Želja nam je ponoviti izdanje iz tog drugog poluvremena uz promjenu određenog načina igre na što smo morali biti primorani odlaskom Hollingswortha. Nakon dva tjedna s nestrpljenjem očekujemo početak Lige za prvaka."

Među šest najboljih klubova u Hrvatskoj sastav iz Dubrave nije bio više od dva desetljeća, a odlično odrađen dosadašnji dio sezone najbolja je pozivnica navijačima da ispune dvoranu u Dubravi.

"Te selidbe iz dvorane u dvoranu su moguće utjecale i na neke naše rezultate u posljednje vrijeme. Drago nam je da smo se vratili u Dubravu. Prije dolaska Splita idemo Cedeviti Junior u dobrom trenutku s obzirom da smo se ova dva tjedna mogli dobro pripremiti za početak Lige za prvaka. Sada imamo neke nove uloge i kroz protekli period mogli smo se pripremiti na ono što nas očekuje. O kvaliteti Cedevite Junior predvođene Krunom Simonom je neosporno govoriti. Pokazali su svoju snagu ove sezone, a na nama je da damo sve od sebe i svaku utakmicu idemo na pobjedu bez obzira što smo na šestom mjestu", kaže kapetan Mateo Vidović koji se prisjetio posljednje utakmice s ovim protivnikom.

"To prvo poluvrijeme je pokazatelj kako ne trebamo igrati protiv jačih klubova. U trećoj četvrtini smo promijenili ritam, podigli agresivnost i pokazali da možemo igrati sa svima. Moramo se prilagoditi situaciji da nema više Hollingswortha i kao cijela momčad moramo dati više, a tako je i trener prilagodio novu taktiku. Nadamo se najboljem", zaključio je Vidović.

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!