Nogomet

Hoće li Dinamo uveličati oproštaj Arijana Ademija ili produbiti krizu?

Petar Jenjić • nedjelja, 19.03.2023.
Hoće li Dinamo uveličati oproštaj Arijana Ademija ili produbiti krizu?
Foto: FaH

Posljednja utakmica 26. kola SuperSport HNL-a odigrat će se na Maksimiru gdje će Dinamo ugostiti Rijeku, u posljednjoj utakmici Arijana Ademija...

Pred nama je utakmica između Dinama i Rijeke, dvoboj koji će puno toga reći o obje ekipe. O Dinamu je li ova mala rezultatska kriza prolazna ili se radi o nečem dubljem. S druge strane, vidjet ćemo hoće li Rijeka i protiv najbolje hrvatske momčadi uspjeti ostvariti pozitivan rezultat.

Igraj na Dinamo - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prve dvije međusobne utakmice ove sezone Dinamo je stigao do dvije lagane pobjede. Prvo je na Maksimiru slavio s 3:1, a na Rujevici s čak 7:2. Međutim, to je bila jedna druga Rijeka koja se definitivno probudila od dolaska Sergeja Jakirovića te nije bez razloga najbolja momčad proljeća.

Modri su u zadnje tri utakmice osvojili samo jedan bod i jako se teško prisjetiti trenutka zadnjih godina kada im se to dogodilo. Sve je počelo remijem s Osijekom u Maksimiru, a kulminiralo porazima u Šibeniku i Puli.

S druge strane, Rijeka je u zadnjih sedam utakmica upisala šest pobjeda i samo jedan poraz. Međutim, i taj izgubljeni susret, protiv Slaven Belupa na domaćem terenu. nije bio plod njihove loše igre. Bar se tako izrazio trener Jakirović na press konferenciji.

Današnji domaćin i dalje je u prilično lagodnoj situaciji s devet bodova ispred Hajduka, dok je Rijeka trenutno šesta s 34 boda. Međutim, samo jednom pobjedom i poklapanjem drugih rezultata može skočiti na treću poziciju.

Ono što će biti izuzetno važno i što se ne smije zaboraviti, jest da je ovo posljednja utakmica Arijana Ademija za klub. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Dinama posljednjih godina, napustit će klub nakon dugih 13 godina i sigurno će se željeti oprostiti dobrim rezultatom.

Što su rekli

Ante Čačić, trener Dinama: "Ispred nas je jedna jako važna utakmica. Domaćini smo nabujaloj Rijeci, to je jedna potpuno drugačija momčad nego je to bila na jesen. Kolega Jakirović napravio je respektabilnu momčad koja ovog proljeća igra učinkovito. Ipak, držim da je Dinamo u toj utakmici veliki favorit i da će se vratiti osvajanju bodova."

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Čeka nas lijepa utakmica, da pokažemo, recimo, s najboljom momčadi u ligi, da vidimo gdje smo. Ne ide nam u prilog što je Dinamo zadnje tri utakmice uzeo tek jedan bod. Mislim da će biti opća mobilizacija i da će igrati svi koji su na dispoziciji. Nadam se da će moja momčad biti hrabra i da ćemo ono što smo dogovorili pokazati na terenu. Vjerujemo u ono što radimo i želimo nastaviti pozitivan niz. Znam da je Dinamo favorit, ali da vidimo malo, u odnosu na njih koliko možemo. Nadam se da ćemo biti dobri."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Maksimir, Zagreb, 17:30 sati

Suci: Menelaos Antoniou, Socratous Kyriakos, Komodromos Iraklis (svi Cipar), 4. sudac: Patrik Kolarić (Čakovec); VAR: Kostas Rovertas, Evagoru Evagoras (oba Cipar)

Forma

Istra 1961 - Dinamo 1:0
Šibenik - Dinamo 2:1
Dinamo - Osijek 1:1
Dinamo - Lokomotiva 3:1 (Kup)
Dinamo - Hajduk 4:0

Rijeka - Varaždin 3:1
Istra 1961 - Rijeka 0:2
Rijeka - Slaven Belupo 0:1
Lokomotiva - Rijeka 1:2
Rijeka - Gorica 2:0

Nedostaju

Dinamo: (-)

Rijeka: (-)

Zadnji susret

Bila je to prava katastrofa za Rijeku koja je pred svojim navijačima poražena s nevjerojatnih 7:2. Dva gola za Modre zabili su Mislav Oršić i Mahir Emreli, dok su po jednom strijelci bili Josip Mišić, Dario Špikić i Josip Šutalo, dok su za Rijeku zabijali Gabriel Lunetta i Mario Vrančić.

Prognoza

Kada uzmemo u obzir malu rezultatsku krizu u zadnje vrijeme i oproštaj Ademija od kluba, očekujemo da će Dinamo doći do pobjede, posebno jer se oprašta od igrača koji je definitivno postao legenda momčadi.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!