Tenis

Ribakina uzvratila Sabalenki za poraz na Australian Openu te osvojila Indian Wells

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 19.03.2023.
Ribakina uzvratila Sabalenki za poraz na Australian Openu te osvojila Indian Wells
Foto: EPA

U velikom finalu Indian Wellsa u konkurenciji tenisačica Jelena Ribakina svladala je Arinu Sabalenku...

Kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina osvojila je WTA 1000 turnir u Indian Wellsu, u finalu je pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku 7:6(11), 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to repriza finala ovogodišnjeg Australian Opena, prvog Grand Slam turnira u godini, ali s drugačijim krajem. Tada, u Melbourneu, slavila je Sabalenka, a ovaj put je pobijedila Ribakina u iznimno izjednačenom meču gdje su odlučivale nijanse.

Mnogo toga je odredio tie-break prvog seta. Ribakina ga je dobila s 13:11 spasivši dvije set lopte suparnice. No, sama je propustila čak pet set lopti prije nego li je došla u prednost 1-0 u setovima. U prvom setu Sabaljenka je napravila čak deset dvostrukih servis pogrešaka.

U drugom setu je Ribakina od 3:2 pobjegla na 5:2 uz dva breaka prednosti. Sabalenka je jedan break minusa vratila, ali ne i drugi te nije uspjela doći do preokreta i produženja neizvjesnosti.

Sabalenka je u svom 19. meču ove sezone doživjela tek drugi poraz te je ostala na dvanaest WTA titula u karijeri. Ribakina je, pak, na ovom turniru pobijedila dvije najbolje svjetske tenisačice, a došla je do četvrtog WTA naslova u karijeri, prvoga od 2022. godine kada je osvojila Wimbledon.

WTA Indian Wells, finale:
Jelena Ribakina (Kazahstan, 10) - Arina Sabalenka (2) 7:6(11), 6:4

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!