Košarka

Cibona otvara Ligu za prvaka protiv Šibenke: 'Dobra su ekipa s kvalitetnim trenerom'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 20.03.2023.
Cibona otvara Ligu za prvaka protiv Šibenke: 'Dobra su ekipa s kvalitetnim trenerom'
Foto: Marin Sušić

Cibona i Šibenka sastaju se na otvaranju natjecanja u HT Premijer ligi za prvaka, bit će im ovo četvrti međusobni dvoboj ove sezone. U prva tri susreta Cibona je slavila dvoznamenkastom razlikom...

Nije uspjela Cibona iznenaditi Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, u okviru natjecanja u ABA Ligi, što ne znači da nije odigrala dobru utakmicu (91:85). Bodovi su ipak pripali Zmajčekima, a Vukovi će pobjedu nastojati izboriti na drugom kolosijeku, već u ponedjeljak. Naime, nakon osnovnog dijela sezone, u državnom prvenstvu šest najboljih momčadi HT Premijer lige kreće u Ligu za prvaka. Na startu će Zagrepčani u Košarkaškom centru Dražen Petrović prvog dana novog tjedna ugostiti momčad Šibenke. Utakmica počinje u 19:30 sati.

Igraj na Cibona - Šibenka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao branitelj naslova, Cibosi imaju dodatnu obvezu pružiti najviše od sebe kako bi obranili titulu, što neće biti nimalo jednostavna zadaća jer i konkurenti imaju isti cilj. Jasno je da će ključni igrači morati najviše potegnuti jer se od njih s pravom najviše očekuje. Kapusta je, recimo, u Ljubljani bio na reprezentativnoj razini, a trener Sesar zasigurno očekuje da i ostali najviše pokažu kada bude najpotrebnije. Što se Šibenčana tiče, oni će u play-off krenuti neopterećeno, budući da i sam ulazak u ovo društvo za njih predstavlja uspjeh.

Igrali su Cibona i Šibenka i sredinom veljače u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, kada je u Draženovu domu bilo uvjerljivih 101:71 za domaćina. Prije toga su se ove dvije momčadi susrele i u Krešimirovu gradu, gdje su Vukovi također uvjerljivo slavili rezultatom 87:56. U svakom slučaju, favoriti su i ovaj put, no to uvijek treba opravdati na parketu.

"Oni su odlično vođeni od strane kolege Milačića, a nama nedostaje ozlijeđeni Aranitović dok su još neki igrači zadobili ozljede protiv Cedevita Olimpije, ali se nadam da će oni ipak zaigrati. Očekujem dobru utakmicu i pozivam gledatelje da dođu u što većem broju i da nas podrže u nastojanju da pobjedom započnemo Ligu za prvaka", rekao je Sesar.

"Šibenčani igraju brzu i atraktivnu košarku, dobra su ekipa s kvalitetnim trenerom. Morat ćemo energetski dobro odgovoriti na njihovu trku i uvesti utakmicu u naš ritam da bismo došli do pobjede", u najavi ističe Marko Baković.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr, kao i na blagajnama KC Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Dinamo Zagreb 1813+187
5Cedevita Junior 1911+186
6Zabok 1515+15
7Dubrovnik 1417-50
8Dubrava 1219-122
9Šibenka 1218-49
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 624-318
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!