Nogomet

Bišćan: 'Odlučili smo se na najbolje moguće protivnike da pokušamo osjetiti kvalitetu koja nas čeka na Euru'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.03.2023.
Bišćan: 'Odlučili smo se na najbolje moguće protivnike da pokušamo osjetiti kvalitetu koja nas čeka na Euru'
Foto: FaH

Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan osvrnuo se na nove izazove mladih Vatrenih koji će odigrati prijateljske utakmice protiv Izraela i Engleske, plasman Hajdukovih juniora u polufinale Lige prvaka, Luku Sučića i Marija Vuškovića...

Nakon igrača pred medije je stao i izbornik U-21 reprezentcije Igor Bišćan kojem će to biti dobre pripreme za predstojeće Europsko prvenstvu krajem lipnja.

Igraj na Hrvatska - Izrael (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svako nam je okupljanje važno, svaka nam je utakmica važna. To je nešto što želimo potaknuti kod igrača od prvog dana. Moraju biti svjesni da je svaka utakmica prilika da postanu bolji igrači, osnaže se i etabliraju. Prijateljskog su karaktera, ali u sklopu priprema za Euro koje je vrhunac ovog ciklusa. Za to smo se borili dvije godine."

Hrvatska će igrati protiv vršnjaka iz Izraela i Engleske 23. odnosno 28. ožujka.

"To su najbolji protivnici koje smo mogli dobiti u ovom trenutku, s obzirom na to da mnogi nisu dostupni zbog promjene godišta. Ove koje su na Europskom prvenstvu jedine su s kojima smo mogli igrati. Odlučili smo se na najbolje moguće kako bi pokušali osjetiti kvalitetu koja nas čeka ili barem sličnu."

Na Euru bi mogli zaigrati i Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Josip Stanišić.

"Vidjet ćemo odluku stožera A reprezentacije. Razumljivo je to. Većini igrača sezona će završiti, a pripreme su jako blizu. Dosta je faktora koji će na to utjecati. Nadam se da ću imati najbolju momčad na raspolaganju."

Nada se da bi Luka Sučić mogao biti spreman za prvenstvo, s obzirom na to da se nedavno podvrgnuo operaciji zbog puknuća vanjskog ligamenta lijevog koljena.

"Uvijek ima šanse, a prema prvim procjenama to je oporavak od tri mjeseca, a možda i brže. Nadam se da će biti tu. Ako dođe, bit će to veliki plus. Razgovarao sam s njim, to nije idealan trenutak za njega. Vidjelo se da ga nešto muči i da nije na svojoj razini, a to je bilo neophodno napraviti. Tako je, kako je. Nema puno vremena u U-21, ima još pravo igrati za nju, ali on pokazuje kvalitetu dovoljnu da uskoro bude član seniorske reprezentacije."

Nije želio odgovoriti na pitanje hoće li preuzeti klupu Dinama. Osvrnuo se i na doping aferu Marija Vuškovića.

"U kontaktu smo s njim, upoznati smo s cijelim slučajem i optimistični smo oko cijele situacije. On nas je uvjerio, a kroz kontakte s njim smo dobili dojam da je nevin. To je najbitnije, a on je spreman boriti se da to dokaže sa svime što je u njegovoj moći. To je najviše što sada može."

Hajdukovi juniori prošli su u polufinale Lige prvaka.

"To je jedan lijep uspjeh za njih u kojem su pokazali da mogu parirati najboljima. Svi su potencijalni U-21 reprezentativci, ali neki red postoji, oni su dovoljno mladi da tu budu. Međutim, kao članovi U-19 reprezentacije imaju važne kvalifikacije i to je jedan od razloga zašto neke nismo uzimali u obzir, no bit će vremena da kvaliteta i rad nađu put."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!