Ostali sportovi

Hrvatska s 30 predstavnika na Europskom prvenstvu u karateu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.03.2023.
Hrvatska s 30 predstavnika na Europskom prvenstvu u karateu

U Guadalajari će se održati Europsko prvenstvu u karateu, a hrvatski će predstavljati 26 karatista i četiri parakaratista...

Hrvatska karate reprezentacija od srijede do nedjelje nastupit će na Europskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari.

Na prošlom Prvenstvu, u danas nažalost razrušenom turskom gradu Gaziantepu, Hrvatska je osvojila četiri odličja. Zlatni su bili hrvatska ženska vrsta u borbama (Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak) i Anđelo Kvesić (+84 kg), Enes Garibović je osvojio srebro (-84kg), dok je Jelena Pehar bila brončana (-50kg).

"Očekivanja su velika. Branimo zlato od prošle godine. Spremale smo se dugo za ovo. Mislim da smo spremne. Kad dođe dan, pokazat ćemo sve što znamo i da će to na kraju dobro završiti", istaknula je u ime ženske reprezentacije u borbama Mia Greta Zorko.

"Branim titulu prvaka Europe, dat ću sve od sebe da to ponovim. Imam već dovoljno godina i iskustva. Pokušat ću maksimalno uživati u mečevima i uz malo sreće mislim da će to biti jako dobro", istaknuo je Kvesić.

"Na EP u Poreču bio sam brončani, prošle godine srebrni. Volio bih upotpuniti tu kolekciju sa zlatom, ali za sad to su želje. Ne razmišljam o tome, već samo o svom nastupu što sam se pripremao s kolegama iz reprezentacije", najavio je svoj nastup Garibović.

Na EP u Guadalajari sudjelovat će 26 hrvatskih natjecatelja plus četiri u parakarateu, a očekuje se nastup karatista iz 48 zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!