Tenis

Borba do kraja: Borna Gojo nakon tri sata borbe i tri spašene meč lopte prošao u finale kvalifikacija

Mihaela Bradovski • utorak, 21.03.2023.
Borba do kraja: Borna Gojo nakon tri sata borbe i tri spašene meč lopte prošao u finale kvalifikacija
Foto: FaH

Borna Gojo izborio je prolaz u drugo kolo kvalifikacija u Miamiju nakon velike borbe i maratona protiv 193. igrača svijeta Amerikanca Brandona Holta...

Borna Gojo prošao je prvu prepreku u kvalifikacijama turnira u Miamiju. Protivnik mu je bio stari znanac Brandon Holt s kojim je bio prisiljen igrati tri seta, baš kao i u prošlom dvoboju.

Igraj na Borges - Gojo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

On se dogodio 2017. godine u Winston Salemu, a tamo je Holt bio uspješniji sa 7:5, 6:7, 7:5. Ovaj put nijanse su bile na strani hrvatskog tenisača koji je nakon tri sata borbe slavio sa 6:7, 7:6, 7:6.

Gojo je bio taj koji je diktirao igru i napadao, imao je 64 winnera i 58 neprisiljenih pogrešaka, pogodio je 19 aseva, ali realizacija break lopti nije bila dobra (1/4 Gojo, 1/9 Holt).

Holt je jedini break napravio u prvom gemu meča, Gojo se vratio i izborio tie-break u kojem je Amerikanac bio bolji sa 7:4.

U drugom setu Gojo je kod 6:5 spasio tri meč lopte i izborio 13. igru gdje je sa 7:5 bio bolji te je odluka pala u trećem setu.

U njemu je Gojo u dva gema bio pod velikim pritiskom, spasio je četiri break lopte i u konačnici kroz novi tie-break prošao dalje.

U meču za ulazak u glavni turnir igrat će protiv prvog nositelja Portugalca Nuna Borgesa od kojeg je izgubio ove godine u finalu Challengera u Monterreyu sa 6:4, 7:6.

ATP Miami, kvalifikacije prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, 18) - Brandon Holt (SAD) 6.7(4), 7:6(5), 7:6(3)

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!