Nogomet

Mancini upozorava na stanje u talijanskom nogometu: 'Jako smo limitirani s napadačima'

Mihaela Bradovski • utorak, 21.03.2023.
Mancini upozorava na stanje u talijanskom nogometu: 'Jako smo limitirani s napadačima'
Foto: EPA

Pred Italijom je teško otvaranje kvalifikacija, u goste dolazi Engleska, a nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar, Italija si ne smije priuštiti još jedan posrtaj...

Ne tako davno Gareth Southgate govorio je koliko mu problema stvara činjenica da u Premier ligi igra sve više stranih igrača, a sa sličnim problemom suočava se i Roberto Mancini koji tvrdi da je u Italiji situacija još dramatičnija.

Igraj na Italija - Engleska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poseban problem je u igri prema naprijed, a na listi deset najboljih strijelaca Serie A jedini Talijan je Ciro Immobile na kojeg Mancini ne može računati jer je ozlijeđen.

"Ne znam zašto imamo tako malo napadača, jako smo limitirani prema naprijed. Imamo tri kluba u četvrtfinalu Lige prvaka, a među njima u najboljem slučaju sedam ili osam Talijana koji igraju. To je naša realnost."

Mancini dodaje da je veliki problem i što djeca danas sve manje slobodnog vremena provode vani igrajući nogomet.

"Mi smo znali igrati po tri ili četiri sada na ulici i onda ići na trening, danas toga više nema. Nije slučajnost da se stalno pronalaze novi igrači u državama poput Urugvaja, Argentine ili Brazila gdje se i dalje igra nogomet na ulicama."

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!