Košarka

Milačić: 'Cibona je igrala izvrsno, daleko je jača od nas, impresivno je koliko je snažno držala ritam'

Branimir Korać • utorak, 21.03.2023.
Milačić: 'Cibona je igrala izvrsno, daleko je jača od nas, impresivno je koliko je snažno držala ritam'
Foto: FaH

Prvo kolo Lige za prvaka nije predstavljalo nikakav problem za Cibonu, Šibenka joj nije mogla parirati i Sesarova momčad upisala je laganu pobjedu...

Cibona nije imala nikakvih problema protiv Šibenke, upisala je vrlo uvjerljivu 84:48 pobjedu, a jedini razlog za nezadovoljstvo leži u ozljedi Bundovića.

Igraj na Cedevita Junior - Cibona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Fokus u ovoj utakmici bio je maksimalno smanjiti broj pogrešaka, osobito onih neforsiranih. Igrali smo ozbiljnu obranu, ali tako mora biti uvijek. Držali smo ritam koji smo nametnuli i niti u jednom trenutku nismo padali što me također raduje. Brine me što se ozlijedio Bundović, u pitanju je rame i ovoga trenutka ne znam koliko je ozljeda teška. Što se Aranitovića i njegove rupture tiče, trebao bi se vratiti za desetak dana. U dobrom smo tonusu, a Šibenki čestitam na odličnoj sezoni i želim joj puno sreće u nastavku", poručio je Josip Sesar.

Među najboljim pojedincima kod Cibone bio je Ivan Perasović koji je odlično iskoristio minutažu.

"Momčadski smo ovo odlično odradili, ušli smo koncentrirano i fokusirano, držali se naših principa, a i energetski smo bili na vrlo visokoj razini. Zato smo i ovako uvjerljivo pobijedili. Čestitao bih i mladom Frančeševiću na njegovim prvim seniorskim poenima."

Trener Šibenke Damir Milačić priznao je kako je Cibona bila bolja i ovo vidi kao veliku školu.

"Cibona je igrala izvrsno, daleko je jača od nas, impresivno je koliko su snažno držali ritam cijelo vrijeme. Mi smo sretni što smo izbjegli Ligu za ostanak tako da samo možemo profitirati u ovakvim utakmicama i to je velika škola za naše mlade igrače. Cibona pokazuje sjajan mentalitet s obzirom na sve probleme koji je okružuju i to im služi na čast. Teško je bez našeg najboljeg igrača Paića, bilo bi puno jednostavnije i plodnije pod košem da je tu. Mi ćemo pokušati skinuti neki veliki skalp na svom Baldekinu."

Antonio Klarin složio se sa svojim trenerom.

"Cibona je zasluženo pobijedila i pokazala svoju kvalitetu. Nadigrala nas je u svakom segmentu igre i pokazala nam da još moramo jako puno raditi da bismo mogli ravnopravnije konkurirati svim momčadima u Ligi za prvaka."

FOTO: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita Junior65:100Dubrava
Zadar83:84Split
Cibona84:48Šibenka
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!