Nogomet

12 klubova potvrdilo nastup na prvom izdanju Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 21.03.2023.
12 klubova potvrdilo nastup na prvom izdanju Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić

Pripreme za prvo izdanje Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić privode se kraju, a turnir koji nosi ime tragično poginulog zadarskog nogometaša održat će se od 11. do 16. travnja na terenima Zadarske županije i to u Zadru, Poličniku i Polači, priopćili su organizatori...

Nastupit će 12 momčadi uzrasta do 18 godina, po šest iz Hrvatske i inozemstva, koje će kroz šest dana odigrati ukupno 22 utakmice.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Velik dio posla u pripremi turnira je odrađen, preostali su još neki završni detalji, ali vjerujem da će sve biti spremno za ovaj veliki događaj. Petnaest godina, koliko će uskoro proći od Hrvojeve tragične smrti, je dugo razdoblje, ali sjećanje na njega u Zadru i cijelom hrvatskom nogometu nije nimalo izblijedilo. Dat ćemo sve od sebe da ovaj turnir bude na razini kakvoj njegovo ime zaslužuje i vjerujem da ćemo, uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza kao glavnog pokrovitelja, Grada Zadra, Zadarske županije, HNK Zadra, Općina Poličnik i Polača te svih ostalih partnera i ljudi koji sudjeluju u organizaciji, kao i cjelokupne javnosti, u tome i uspjeti", rekao je u ime organizatora Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Uz domaći sastav, juniorsku momčad HNK Zadra, na turniru će od hrvatskih predstavnika nastupiti i prvoligaški klubovi Hajduk, Rijeka, Osijek, Varaždin i Lokomotiva, dok inozemnu šestorku čine ukrajinski velikan Šahtar Doneck, austrijski Sturm Graz, mađarski klubovi Ferencvaroš i Györ, slovensko Celje, te Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine.

"Momčadi su podijeljene u tri skupine po četiri, iz kojih će se pobjednici te najbolja drugoplasirana momčad plasirati u polufinale. Skupina A igrat će se na Stadionu Stanovi u Zadru, skupina B na Igralištu Dragovoljca u Poličniku, a skupina C na Igralištu Bićine u Polači. Sama završnica, odnosno polufinala te utakmica za treće mjesto i finale igrat će se u Zadru. Otvaranje je u utorak, 11. travnja u 17 sati, kada će na Stanovima igrati Zadar i Hajduk, dok je finale zakazano za nedjelju, 16. travnja u 15 sati na istom mjestu", objasnio je Miroslav Knežević, tajnik NSZŽ i član natjecateljske komisije turnira.

Hrvoje Ćustić preminuo je 3. travnja 2008. godine u zadarskoj bolnici, od teških ozljeda zadobivenih tijekom utakmice Zadar - Cibalia koja se igrala 29. ožujka 2008. na zadarskim Stanovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!