Vodeni sportovi

Vaterpolisti Jadrana u situaciji biti ili ne biti, Grci ne smiju neporaženi napustiti Split

Branimir Korać • srijeda, 22.03.2023.
Vaterpolisti Jadrana u situaciji biti ili ne biti, Grci ne smiju neporaženi napustiti Split
Foto: FaH

Jedna od utakmica sezone je pred vaterpolistima Jadrana. U Split dolazi grčki Vouliagmeni, izravni konkurent u borbi za četvrtu poziciju u skupini Lige prvaka...

Pred vaterpolistima splitskog Jadrana je jedna od ključnih utakmica u borbi za završni turnir Lige prvaka. U Split dolazi grčki Vouliagmeni, a Jadran u tom susretu mora ići na pobjedu po svaku cijenu.

Igraj na Jadran - Vouliagmeni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve računice prije nekoliko tjedana govorile su kako Jadran mora prvenstveno slaviti protiv izravnih konkurenata Radničkog i Vouliagmenija, ako želi na završni turnir. Prvi dio posla je odradio, slavio je u gostima kod Radničkog s 13:11 u prošlom kolu i sada mora uzeti sva tri boda i protiv Grka.

Pobjedom u ovom susretu Jadran bi se bodovno izjednačio s četvrtoplasiranim Vouliagmenijem, ali zbog bolje gol razlike preskočio bi ga u poretku. Na taj način preuzeo bi kontrolu na ljestvici i u dobrom raspoloženju ušao bi u zadnja četiri kola.

U posljednja četiri kola Jadran ima dva gostovanja na kojima je jasni autsajder kod Pro Recca i Olympiakosa, ali ima i dvije utakmice u kojima mora do pobjede i to u gostima kod Dinamo Tbilisija te kod kuće protiv Hannovera.

S druge strane i Vouliagmeni ima sličnu raspodjelu jačih i slabijih utakmica. Njega također čekaju dva susreta u kojima će teško do bodova, kod kuće protiv Pro Recca i u gostima kod Barcelonete dok su već poželjniji protivnici Dinamo Tbilisi u gostima te Radnički kod kuće.

Jasno je koliko je ovo važan dvoboj i koliko pobjeda u njemu znači. Jadranu remi ne bi odgovarao, to bi vjerojatno značilo da mora do senzacije kod Pro Recca ili Olympiakosa.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadrana: "Ne treba raditi preveliku priču ili dramu, ali ovu utakmicu jednostavno moramo pobijediti. Ne pobijedimo li, vjerojatno nećemo na Final Eight Lige prvaka. Vouliagmeni je dobro izbalansirana momčad s grčkim reprezentativcima, ali i dvojicom američkih. Mladi Kalogeropoulos je jedan od najboljih igrača općenito u svom godištu. Igraju jako agresivno i sa svima su igrali u gol-dva razlike. Rijetke su utakmice u kojima bi ih netko baš uvjerljivo ili visoko pobijedio. Opet, daleko od toga da su nepobjedivi."

Vladimir Vujasinović, trener Vouliagmenija: "Teška utakmica za nas, moramo dati sve od sebe da dođemo do ove pobjede kako bi zadržali prednost u utrci za Final Eight. Imamo nekih manjih problema s ozljedama, no nadam se da ćemo ih sanirati do srijede. Idemo na vruće gostovanje na kojem su mnogi imali velikih problema, a Jadran je u boljem stanju nego u siječnju kada smo se susreli u Ateni. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu."

Mjesto, vrijeme

Split, 19:00

Forma

Jadran

POŠK - Jadran 5:13
Jadran - Solaris 12:8
Radnički - Jadran 11:13
Jadran - Partizan 18:6
Crvena zvezda - Jadran 11:12

Vouliagmeni

Vouliagmeni - Panionios 16:6
Vouliagmeni - Olympiakos 6:14
Panathinaikos - Vouliagmeni 5:11
Vouliagmeni - Ethnikos 13:4
Vouliagmeni - Hannover 10:9

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom međusobnom susretu Vouliagmeni je sredinom siječnja u Ateni slavio s 13:12. Jadran je otputovao na ovo gostovanje nadajući se pobjedi, ali domasćin je ipak iskontrolirao susret i uzeo bodove.

Prognoza

Jadran je u dobroj formi, igra u svom bazenu i svjestan je da mu ovdje igra samo pobjeda. Izdržao je pritisak protiv Radničkog i slavio u gostima, zašto ne bi i protiv Grka u svom bazenu.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!