Ostali sportovi

Karate: Enes Garibović izborio finale u Guadalajari

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 22.03.2023.
Karate: Enes Garibović izborio finale u Guadalajari

Hrvatski karatist Enes Garibobić izborio je finale Europskog prvenstva gdje će se boriti protiv Talijana Michaela Martine...

Enes Garibović plasirao se u finale Europskog prvenstva u karateu u španjolskom gradu Guadalajari u poluteškoj kategoriji do 84 kilograma.

Garibović je u pojedinačnim nastupima u Poreču prije dvije godine u kategoriji do 75 kg osvojio europsku brončanu, a prošle godine u Gaziantepu srebrnu medalju u kategoriji, tada upravo u poluteškoj.

U Guadalajari Garibović je bio slobodan u prvom kolu. U nastavku uslijedili su uspjesi protiv Britanca Joe Kellawaya 2-0, Gruzijca Luke Vasadzea 1-0, te Austrijanca Luce Rettenbachera 4-0.

U vrlo neizjvesnom polufinalnom susretu protiv Nizozemca Briana Timmermansa završilo je 2-2, ali je Garibović izborio meč za zlato zahvaljujući "senshuu" ili prvom osvojenom bodu.

"Bio sam stabilan, siguran u sebe. Ne opterećujem se sa zlatom, imam još puno posla i s ekipom", rekao je Garibović kojeg u subotu u finalu očekuje dvoboj protiv Talijana Michelea Martine.

Borbu za repasaž do bronce zasad su izborili Anđelo Kvesić (+84 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), te Lucia Battaia (-61 kg), a u četvrtfinalu ispala je Sadea Bećirović (-68 kg). Večeras još nastupa Ivan Martinac (-75 kg), a na rasporedu su i repasažna natjecanja.

Matija Relić zauzeo je 11., a Sara Malčec 13. mjesto u katama.

FOTO: Jan Meštrović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!