Nogomet

Giroud: 'Bilo bi sjajno igrati na Olimpijskim igrama'

Petar Jenjić • srijeda, 22.03.2023.
Giroud: 'Bilo bi sjajno igrati na Olimpijskim igrama'
Foto: EPA

Olivier Giroud osvrnuo se na svoju želju za igranjem na Olimpijskim igrama, Kylianu Mbappeu kao kapetanu Francuske i reprezentativnu mirovinu Karima Benzeme...

Francuski nogometaš Olivier Giroud, rekao je da ima želju zaigrati za Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine, iako je sada kao 36-godišnjak najstariji igrač u reprezentaciji. Na Olimpijskim igrama samo tri igrača mogu biti starija od 23 godine.

Igraj na Francuska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bilo bi sjajno igrati na Olimpijskim igrama, predstavljati svoju zemlju. To je nešto što mi nedostaje."

Giroud ne namjerava još u igračku mirovinu.

"Uvijek mi je zadovoljstvo biti dio reprezentacije, priča još uvijek nije gotova. Logično, zapitao sam se želim li u mirovinu. Nakon finala Svjetskog prvenstva bilo bi idealno."

Sretan je što Kylian Mbappe ima kapetansku traku.

"Pokazao je da je vođa. To će mu dati dodatnu odgovornost, ali to mu je užitak. Bit će drugačiji kapetan nego je to bio Lloris Ponaša se kao poveznica između mlađih i starijih igrača."

Osvrnuo se i na kraj reprezentativne karijere Karima Benzeme.

"Žao mi je što je ovako završilo. To je njegov izbor, ne možemo se mi staviti na njegovo mjesto. Volio bih da je završio s dobrim finalom, s obzirom na sve što je dao za reprezentaciju. To je njegova odluka, bio je važan igrač za nas. Svi mi odlučujemo kada će i kako doći kraj. Ako je on tako odlučio, to moramo poštivati."

"Sigurno je osjećao da više ne želi ili da više ne može i da je njegova priča s Francuskom gotova. Ne brine me to, neću komentirati. U svakom slučaju, tužno je vidjeti ga takvog nakon Svjetskog prvenstva, znajući da mu je to zadnje. Otići s ozljedom, to mora boljeti", dodao je Giroud za Europe 1.

Francuze u petak (24. ožujka) čeka domaća utakmica protiv Nizozemske na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo, dok će tri dana kasnije gostovati kod Irske.

FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!