Nogomet

Viroza poharala Nizozemsku: Koeman ostao bez petorice za otvaranje protiv Francuske

Branimir Korać • četvrtak, 23.03.2023.
Viroza poharala Nizozemsku: Koeman ostao bez petorice za otvaranje protiv Francuske
Foto: EPA

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman našao se u problemima. Ostao je bez petorice igrača koje je poharala viroza...

Pred Nizozemskom je vrlo teško otvaranje kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u prvom kolu gostuje u Parizu kod Francuske. Da sve bude još teže, pobrinula se viroza koja se uvukla u reprezentaciju i poharala petoricu igrača.

Igraj na Francuska - Nizozemska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Potvrđeno je kako su zbog bolesti otpali Cody Gakpo koji je igrao sjajno na Svjetskom prvenstvu i nakon toga preselio u Liverpool, Bayernov branič Matthijs de Ligt, branič Newcastlea Sven Botman, veznjak PSV-a Joey Veerman i vratar Anderlechta Bart Verbruggen.

Osim njih već ranije ovog tjedna otpali su Frenkie de Jong i Steven Bergwijn pa će tako Nizozemska znatno oslabljena morati na najteže gostovanje u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Nakon što se pokazalo kako bolesna petorka neće moći pomoći reprezentaciji, Koeman je pozvao Ryana Gravenbercha iz Bayerna, Kjella Scherpena iz Vitessea te braniča Intera Stefana de Vrija.

Susret na Stade de Franceu na rasporedu je u petak od 20:45, a nakon toga Nizozemska u Rotterdamu igra protiv Gibraltara.

FOTO: EPA/Rungroj Yongrit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!