Tenis

Murray o Alcarazu: 'Iz iskustva znam da je lakše igrati s 18, 19 godina dok još nemaš nikakvih ožiljaka'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.03.2023.
Murray o Alcarazu: 'Iz iskustva znam da je lakše igrati s 18, 19 godina dok još nemaš nikakvih ožiljaka'
Foto: EPA

Carlos Alcaraz trebao je vrlo malo profesionalnih mečeva da dođe do broja jedan i da skrene poznornost na sebe. Andy Murray nada se da će nastaviti igrati kao što to čini sada...

Andy Murray oprostio se već na startu turnira od Miamija, poražen je sa 6:4, 7:5 od Dušana Lajovića u meču u kojem je očekivao pobjedu. Lajović je odigrao dobar meč, malo je griješio i na kraju zaslužio pobjedu.

Igraj na Alcaraz - Bagnis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Murray se nadao kako može doći do trećeg kola gdje bi imao priliku igrati protiv Carlosa Alcaraza. Protivnik u drugom kolu bio bi mu Maxime Cressy, ali nije izborio meč niti protiv Amerikanca.

No, to nije razlog da ne prokomentira sjajnog Alcaraza koji bi po svemu trebao dominirati godinama.

"Ima sjajnu igru, vrlo je svestran i mislim da može prenijeti svoju igru na sve podloge", kaže Murray.

Škot dodaje kako je Alcarazu lakše igrati u ovim godinama dok još nema toliko problema s ozljedama, kasnije bi moglo sve postati teže.

"Nije posebno visok, ali ima sjajan servis, odlično se kreće i atletski je sjajan. Dosta napada lopticu i nadam se da će to zadržati. Iz iskustva znam da je puno lakše igrati s 18, 19 godina dok još nemaš nikakvih ožiljaka. Nadam se da će zadržati ovaj način igre jer je uzbudljiv za gledati."

Ipak, Murray smatra kako ne treba Alcarazu nametati ogromna očekivanja.

"Još uvijek je na početku karijere i ide mu bolje nego ostalim igračima koji su se pojavili u proteklih desetak godina. Znam da mnogi od njega očekuju da će osvojiti 20 i više Grand Slam turnira kao da je to normalno. Ne bih to predvidio bilo kome."

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!