Nogomet

Sosa: 'Mi kao ekipa i kao država ništa ne bi trebali prihvatiti osim plasmana na Euro'

Petar Jenjić • četvrtak, 23.03.2023.
Sosa: 'Mi kao ekipa i kao država ništa ne bi trebali prihvatiti osim plasmana na Euro'
Foto: FaH

Borna Sosa bio je uz Joška Gvardiola na današnjoj press konferenciji uoči utakmice protiv Walesa. Najavio je sljedećeg protivnika i osvrnuo se na svoje planove za budućnost te Svjetsko prvenstvo...

Na press konferenciji danas je bio Borna Sosa koji je vjeruje da je na samom Svjetskom prvenstvu mogao napraviti više, bez obzira na to što su igrali drugačiji stil zbog teških protivnika.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu da smo svi kao kolektiv jako zadovoljni. Ipak se igralo protiv dosta teških protivnika, ali uvijek ima prostora za više. Osobno sam mogao više, mogao sam igrati više napadački nogomet, no tamo je bio drugačiji stil igre zbog teških protivnika. Nadam se da ćemo uspješno ući i u ove kvalifikacije."

Je li ovo ljeto vrijeme za njegov iskorak na klupskom planu?

"Nadam se da ću ostati zdrav do kraja sezone i da ću se dogovoriti s klubom. Jako mi je bitno da je i Stuttgart sretan jer sam tamo pet godina. Osobno bih volio jednom doživjeti Premiership. Je li to sada ili za pet godina, ne znam."

Atmosfera u momčadi je dobra.

"Uvijek se zna da je ta prva utakmica uvijek bitna jer je u novi ciklus važno dobro krenuti. Nama je dobro jer igramo kod kuće i što igramo protiv konkurenata za plasman na Euro, ali kao što je izbornik rekao, mi smo favoriti u skupini i tako se moramo postaviti. Najvažnije je da to kasnije pokažemo na terenu. Mi kao ekipa i kao država ništa ne bih trebali prihvatiti osim plasmana na Euro."

Mnogo promjena se dogodilo i u redovima Hrvatske i Walesa.

"Čim smo krenuli s okupljanjem, odmah je fokus bio na Walesu. To je možda najbitnija utakmica u skupini. Imaju dosta promjena u ekipi, ali to im je dodatan motiv, tim novim igračima, koji će doći u Split pokušati uzeti nešto. Kažem, moramo se postaviti kao i do sada. Imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo utakmicu."

Bit će dobra atmosfera na Poljudu.

"Svi skupa znamo da je Poljud pokazao i do sada da je najbolja atmosfera u Hrvatskoj. Nama je jako drago što je rasprodan stadion jer to pokazuje koliko je svima stalo doći na utakmicu, posebno prvu nakon Svjetskog prvenstva. Svi jedva čekamo doživjeti ponovno tu atmosferu."

"Uloga favorita znači da bismo osobno bili zadovoljni s dvije pobjede. Naravno da se nećemo bahato postaviti u tim utakmicama, ali kada me ovako pitate, dvije pobjede. Na nama je da iskoristimo njihove izostanke na najbolji mogući način."

Osjeća li više poštovanja nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu?

"Bundesliga je liga u kojoj se ide na glavu. To se na terenu baš i ne vidi, malo tko tu razmišlja protiv koga se igra. Ovako u svlačionici jest. Jednostavno je to svima nevjerojatno kako s malim brojem stanovnika postižemo ovakve rezultate, ali mislim da je nama to drago čuti. Pokušavamo promovirati našu zemlju na najbolji mogući način. Tu je drugima sigurno bio šok, posebno u Njemačkoj, jer dva Svjetska ništa nisu uspjeli napraviti. Na kraju dana, na terenu nema toga."

"Ne smijemo se prepustiti emocijama, posebno jer će biti emocionalno igrati na Poljudu. Mi znamo svoj posao i ne smijemo glavinjati. Znamo što točno trebamo raditi. Na kraju, mislim da će sve biti u redu", dodao je Sosa.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!