Nogomet

Leo Messi golom iz slobodnog udarca dostigao novu čudesnu brojku

Petar Jenjić • petak, 24.03.2023.
Leo Messi golom iz slobodnog udarca dostigao novu čudesnu brojku
Foto: EPA

Reprezentacija Argentine pobijedila je u Panamu u prijateljskoj utakmici, a slavlje je potvrdio Leo Messi koji je tako stigao do 800. gola u karijeri...

Prvu utakmicu nakon osvajanja Svjetskog prvenstva odigrala je Argentina koja je u prijateljskom susretu bila bolja od Paname s 2:0. Dvoboj je odigran na El Monumentalu, a rezultat ostao u drugom planu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Više od milijun ljudi htjelo je biti među 80 tisuća sretnika koji su došli do ulaznice. Oni koji su se našli na tribinama stadiona u Buenos Airesu definitivno mogu reći da im se dolazak isplatio.

Panama je dugo odolijevala napadima Argentinaca koji su stigli do vodstva u 78. minuti. Leo Messi pogodio je okvir gola iz slobodnog udarca, a odbijanac pospremio Thiago Almada.

Ipak, više sreće Messi je imao minutu prije kraja kada je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Time je stigao do 800 golova u karijeri u kojoj je odigrao 1016 utakmica.

Samo je Cristiano Ronaldo postigao više golova od Argentinca, njih 830. Po pitanju reprezentacije samo ga jedan dijeli od okruglih 100, a prvi je zabio Hrvatskoj sada već davne 2006. godine u prijateljskoj utakmici.

Sljedeću utakmicu odigrat će već za četiri dana kada će biti domaćini Curacau u novom prijateljskom dvoboju.

Prijateljska utakmica:
Argentina - Panama 2:0

FOTO: EPA/Georgi Licovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!