Nogomet

Mađarski navijači ponovno izvjesili sporan transparent

Petar Jenjić • petak, 24.03.2023.
Mađarski navijači ponovno izvjesili sporan transparent
Foto: EPA

Na prijateljskoj utakmici između Mađarske i Estonije ponovno se pojavila zastava Velike Mađarske, a s kompletnom tematikom dobro je upoznat i Hrvatski nogometni savez koji se po tom pitanju već ranije oglasio...

Mađarska je u prijateljskoj utakmici prtoiv Estonije u Budimpešti stigla do pobjede od 1:0 golom Martina Adama, ali susret nije prošao bez spornih simbola oko kojih se oglašavao i Hrvatski nogometni savez.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako se na tribinama stadiona ponovno pojavio transparent Velike Mađarske koja obuhvaća teritorije Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Austrije, Rumunjske, Slovenije, Češke i Slovačke.

Slična situacija očekuje se i na utakmici protiv Bugarske u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, iako je UEFA poručila da se takvi transparenti ne smiju pojavljivati na stadionima.

Podsjetimo, iz HNS-a su prije dva dana poručili da vjeruju da će krovna europska nogometna organizacija "dosljedno provoditi stav o nedopuštanju korištenja nogometnih utakmica u političke svrhe", posebno jer se odnosi o korištenju zastave koja ima geografske pretenzije na drugi teritorij.

FOTO: EPA/MARTON MONUS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!