Nogomet

Perišić: 'U proteklim smo godinama visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari'

hns.family • petak, 24.03.2023.
Perišić: 'U proteklim smo godinama visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Walesa otvara nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ivan Perišić u tom susretu upisat će čak 124. nastup u dresu hrvatske reprezentacije...

Vatreni će protiv Walesa u Splitu otvoriti nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i još jednom pružiti priliku hrvatskim navijačima ovacijama nagraditi njihov fenomenalan uspjeh u Dohi.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica s Velšanima posebno će biti inspirativna za Ivana Perišića koji će, ne bude li nekih nepredvidljivih okolnosti, na Poljudu upisati 124. nastup u reprezentativnom dresu.

"Lijepo je opet biti doma. Pogotovo je lijepo opet biti na reprezentativnom okupljanju, naći se još jednom poslije sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako su prošla već tri mjeseca, još uvijek je sve to na neki način svježe. U svakom slučaju, sretni smo i zadovoljni što smo opet zajedno", kaže Ivan Perišić koji je svjestan važnosti velikog rezultata u Kataru.

"Vjerojatno ćemo biti još svjesniji kako bude prolazilo vrijeme. Osvojiti medalje na dvama uzastopnim svjetskim prvenstvima je fenomenalna stvar, ali to je samo potvrda kontinuiteta ove reprezentacije. Kad smo osvojili srebro u Rusiji, nitko nije mogao pretpostaviti da ćemo već na sljedećoj svjetskoj smotri opet biti na pobjedničkom postolju, ali uspjeli smo. Dokazali smo svijetu da je Hrvatska nogometna velesila, potvrdili smo se još jednom na velikoj sceni, nastavili kontinuitet velikih rezultata. I to sa značajno pomlađenom reprezentacijom, što još više daje na vrijednosti naše bronce u Kataru."

Budući da se u nogometu ne živi od stare slave, pred Vatrenima je novo dokazivanje u novom kvalifikacijskom ciklusu.

"Istina, pred nama su novi izazovi. Očekuju nas dvije vezane utakmice s Walesom i Turskom, protivnicima koji zaslužuju maksimalno uvažavanje. Jako je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatima. U proteklim smo godinama visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari. Svjesni smo toga i ne bježimo od odgovornosti, plasman na Euro nameće se kao imperativ u kontekstu kontinuiteta."

Olakotna okolnost je činjenica da je Hrvatska plasmanom na završnicu Lige nacija osigurala plasman u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine, ali naravno da svi u taboru Vatrenih streme izravnom plasmanu.

"Ne želimo ništa prepustiti slučaju, odlični rezultati u Ligi nacija jedna su opcija više, ali nastojat ćemo izboriti izravan plasman na Euro."

Poljudski stadion evidentno će biti rasprodan, što znači da će Hrvatska protiv Walesa imati ogroman vjetar u leđa.

"Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera i svima nam je veliki gušt igrati u Splitu. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put. Utakmica protiv Walesa bit će još jedna prilika da s našim navijačima proslavimo katarsku broncu i pobjedom zakoračimo u novi kvalifikacijski ciklus. Naš će pristup utakmici protiv Walesa sigurno biti na maksimumu, željni smo novih uspjeha, znamo koliko nam znače ti bodovi, a bit ćemo dodatno motivirani pred velikim brojem naših navijača."

Utakmice s Walesom i Turskom bit će svojevrsna priprema za nastup na završnici Lige nacija.

"Puno očekujemo i od Lige nacija, pruža nam se prilika za još jedan povijesni rezultat, iako smo već puno napravili plasmanom na završni turnir. Bilo bi lijepo otići do kraja, iako smo svjesni da nas očekuju zahtjevne utakmice. Sve četiri reprezentacije s pravom se nadaju najboljem rezultatu, riječ je o momčadima najviše klase i u svakoj utakmici će odlučivati nijanse. U polufinalu igramo protiv domaćina Nizozemske koja se i u Kataru predstavila u jako dobrom izdanju, ali svjesni smo svojih kvaliteta i bit ćemo opet spremni za velike stvari", zaključio je Perišić.

Autor: Hrvatski nogometni savez/Marko Cvijanović

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!