Tenis

Dino Prižmić bez šanse protiv odličnog Francuza Cazauxa, Serdarušić u finalu parova

Mihaela Bradovski • petak, 24.03.2023.
Dino Prižmić bez šanse protiv odličnog Francuza Cazauxa, Serdarušić u finalu parova

Hrvatski tenisač Dino Prižmić upisao je poraz u četvrtfinalu zadarskog Challengera. Uhvatio je samo dva gema protiv Arthura Cazauxa...

Francuz Arthur Cazaux odigrao je odličan meč protiv Dine Prižmića i vrlo ga je uvjerljivo svladao. Nije to bio Prižmićev dan, vrlo loše je otvorio oba seta i nije se mogao vratiti.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cazaux je u oba seta krenuo s duplim breakom. Naš tenisač u prvom setu nije imao nijednu break loptu za smanjenje, a čak je u završnici seta i treći put ispustio servis.

U drugom setu poveo je Cazaux s 4:0, Prižmić je tu došao do 15:40 i prilike vratiti jedan izgubljeni servis, ali nije uspio i meč je otišao brzo prema kraju.

Ovo je dobra škola za hrvatskog tenisača koji je tijekom tjedna pokazao puno kvalitetnih stvari, svladao i bivšeg Top 100 igrača Jozefa Kovalika te uzeo vrijedne bodove za ATP ljestvicu.

Cazaux je tako svladao prvo Duju Ajdukovića, a zatim i Dinu Prižmića. Nakon Hrvata, u polufinalu će igrati protiv Talijana Alessandra Giannessija.

U konkurenciji parova Nino Serdarušić je s Francuzom Manuelom Guinardom došao do još jedne pobjede. U polufinalu su sa 6:2, 4:6, 10:8 bili bolji od francuskog dvojca Arribagé/Droguet te će u finalu igrati protiv braće Sabanov.

Challenger Zadar, četvrtfinale:
Arthur Cazaux (Francuska) - Dino Prižmić (Hrvatska) 6:1, 6:1

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!