Tenis

Donna Vekić preokretom protiv Amerikanke do trećeg kola Miamija

Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Donna Vekić preokretom protiv Amerikanke do trećeg kola Miamija
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je nastup u trećem kolu turnira u Miamiju. U drugom kolu svladala je Amerikanku Madison Brengle s 4:6, 6:4, 6:3...

Nakon što je u prvom kolu turnira u Miamiju bila slobodna, Donna Vekić je u drugom svladala Amerikanku Madison Brengle. Vekić je gubila, bila u problemima, igra joj je oscilirala, ali je ipak na kraju slavila.

Igraj na mečeve u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo im je bio treći međusobni dvoboj i to drugi ove godine. Prvi put susrele su se davne 2015. godine kada je Vekić poražena u Charlestonu da bi ove godine u Linzu Donna slavila u dva seta.

Prvi set otišao je na stranu Amerikanke koja je došla do breaka u trećem gemu, Vekić je uspjela poravnati na 3:3, ali kod 4:4 ponovno je pokleknula i izgubila u konačnici set sa 6:4.

U drugom setu Brengle je ponovno prva došla do breaka i povela s 2:1 da bi Donna uspjela okrenuti set i uzeti ga sa 6:4.

Odluka je tako pala u trećem setu u koji je Vekić krenula s 4:0, a Brengle je do kraja seta vratila samo jedan izgubljeni servis.

Naša tenisačica je meč završila s 11 dvostrukih servis pogrešaka i morat će dosta bolje u trećem kolu protiv Petre Kvitove. U četiri međusobna dvoboja Kvitova je slavila tri puta.

Miami, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 22) - Madison Brengle (SAD) 4:6, 6:4, 6:3

FOTO: EPA/MIGUEL SIERRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!