Vodeni sportovi

Splitski Jadran protiv Radničkog u borbi za finale Regionalne lige

Petar Jenjić • subota, 25.03.2023.
Splitski Jadran protiv Radničkog u borbi za finale Regionalne lige
Foto: FaH

Slijedi završni turnir vaterpolske Regionalne lige, a u prvoj utakmici dana finale će pokušati izboriti splitski Jadran kojeg čeka dvoboj s Radničkim iz Kragujevca...

Pred nama je završnica vaterpolske Regionalne lige. Kao najbolja momčad prvog dijela sezone domaćin turnira je Novi Beograd koji ujedno i brani naslov.

Igraj na Jadran ST - Radnički na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici dana snage će odmjeriti Jadran Split i Radnički iz Kragujevca, dvije ekipe koje su ove sezone već tri puta odmjerile snage, a puno uspješniji bio je hrvatski klub.

Prvi dvoboj u Ligi prvaka u Splitu završen je neriješenim rezultatom (10:10). Slijedila je visoka pobjeda Jadrana u Regionalnoj ligi od 15:3, da bi u uzvratnom europskom susretu slavio u gostima rezultatom 13:11.

Kada govorimo o zdravstvenom biltenu, svi igrači Jadrana su spremni za utakmice. Jadran je u posljednje vrijeme odigrao nekoliko izuzetno zapaženih utakmica, međutim, prije tri dana upisao je samo remi kod kuće protiv Vouliagmenija. Tako si je jako zakomplicirao šanse za prolazak skupine u Ligi prvaka.

Jako puno problema ima momčad iz Kragujevca u ovoj kalendarskoj godini. Ekipu je prvo napustio Marko Radulović, centar Nemanja Vico završio je sezonu iz zdravstvenih razloga pa je momčad ostala na Josipu Vrliću kao jedinom centru.

Svoju utakmicu Lige prvaka također su odigrali prije tri dana te upisali poraz od pet razlike kod Dinamo Tbilisija. Međutim, igrali su bez prvog strijelca Nikole Lukića kojeg muči ozljeda, kao i bolesnog Miloša Ćuka.

Radnički je Regionalnu ligu osvojio pretprošle sezone i to mu je jedina titula u natjecanju. Jadran do sada nijednom nije bio najbolji, ali zato ima priliku pridružiti se Jugu, Primorju i Mladosti kao četvrti hrvatski klub koji je osvojio trofej najboljeg.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadran ST: "Stigli smo ovdje potpuno neopterećeni i jasno je da idemo po pobjedu. Bilo bi lijepo pobijediti, igrati finale i osvojiti trofej, no s obzirom na to da trofej ne donosi ništa drugo, idemo neopterećeni. Jasno, idemo po pobjedu, takav pristup Jadran uvijek mora imati."

Filip Janković, kapetan Radničkog: "Ne idemo u Beograd samo da budemo sudionici Final Foura. Svaku momčad na tom turniru dobili smo ove sezone, osim Jadrana s kojim smo odigrali neriješeno. Međutim, pokazali smo da ih sve možemo nadigrati i prošle godine. Ne vidim kako možemo biti ovdje autsajderi. Naša forma takva je da se ne svrstavamo u glavne favorite, ali ovoj ekipi možda i više odgovara kada nema tu ulogu."

Mjesto, vrijeme

Beograd, Sportski centar "11. april", 18:00

Forma

Jadran ST - Vouliagmeni 10:10 (Liga prvaka)
POŠK - Jadran ST 5:13 (PH)
Jadran ST - Solaris 12:8 (PH)
Radnički - Jadran ST 11:13 (Liga prvaka)
Jadran ST - Partizan 18:6 (Regionalna liga)

Dinamo Tbilisi - Radnički 13:8 (Liga prvaka)
Radnički - Jadran ST 11:13 (Liga prvaka)
Radnički - Mornar BS (Regionalna liga)
Radnički - Solaris 15:12 (Regionalna liga)
Jadran ST - Radnički 15:3 (Regionalna liga)

Zadnji susret

U jako važnoj utakmici Lige prvaka splitski Jadran slavio je u gostima kod Radničkog s 13:11. Do pobjede je stigao prvenstveno zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu koje je dobio s 8:4.

Prognoza

Kada gledamo formu kroz cijelu sezonu, a zatim i međusobne utakmice, očekujemo da će splitski klub izboriti finale natjecanja.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!