Vodeni sportovi

Jugaši pred najtežim mogućim izazovom, za finale protiv Novog Beograda

Petar Jenjić • subota, 25.03.2023.
Jugaši pred najtežim mogućim izazovom, za finale protiv Novog Beograda
Foto: FaH

Drugi polufinalni susret vaterpolske Regionalne lige odigrat će domaćin završnog turnira Novi Beograd i dubrovački Jug. Srpska momčad ulazi kao favorit, no nešto će se pitati i Dubrovčane...

Veliki je izazov pred vaterpolistima Juga AO koji će po novi trofej u Regionalnoj ligi krenuti protiv uvjerljivo najtežeg mogućeg protivnika, a ujedno i domaćina turnira - Novog Beograda.

Igraj na Novi Beograd - Jug na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dubrovačka momčad najuspješnija je momčad ovog natjecanja s četiri osvojena trofeja. Osvojila je premijerni u sezoni 2008./09., a zatim tri uzastopne godine, od sezone 2015./16. do 2017./18. Doći do četvrte titule bit će izuzetno teško.

U ovaj tjedan Jug je ušao izuzetno loše, s obzirom na iznenađujući poraz u utakmici Lige prvaka kod španjolskog Sabadella. Susret nije igrao Filip Kržić zbog slomljenog prsta, a isti igrač danas bi ipak trebao biti u kadru.

Vraća se i vratar Toni Popadić te centar Goran Grgurević, iako su se u posljednje vrijeme žalili na zdravstvene probleme. Za susret bi trebao biti spreman i 19-godišnji Toni Mozara.

Trenutno je na četvrtom mjestu skupine B Lige prvaka s omjerom od četiri pobjede, dva remija i četiri poraza, dok je u Prvenstvu Hrvatske glatko izborio plasman u polufinale nakon dvije pobjede protiv Medveščaka.

S druge strane, Novi Beograd prvi je favorit za osvajanje završnog turnira, čime bi obranio titulu osvojenu prošle sezone. Jedina je momčad koja ima stopostotan učinak od 11 pobjeda u 11 utakmica. Trener Živko Gocić nema problema s ozljedama, a svi igrači u dobrom raspoloženju čekaju početak.

Na to definitivno možemo nadodati da je Novi Beograd jedan od favorita za naslov europskog prvaka, s obzirom na to da je trenutno vodeći u svojoj skupini s osam pobjeda, jednim remijem i jednim porazom. Jedino ih je uspio poraziti Ferencvaroš, nakon čega je uslijedilo deset pobjeda.

Ove sezone odigrali su dvije međusobne utakmice. U prvoj, onoj u Ligi prvaka, susret u Beogradu završen je remijem (12:12), dok je u drugoj srpska ekipa u Gružu slavila s 13:10.

Što su rekli

Živko Gocić, trener Novog Beograda: "Dubrovački Jug godinama igra ozbiljnu ulogu u europskim okvirima, to je kvalitetna ekipa na koju ne treba trošiti puno riječi. Iako im se događaju kadrovske promjene, njihov sistem igre i sve ono što ih krasi ostaje isti. To je ono po čemu su prepoznatljivi. Siguran sam da nas čeka kvalitetna i uzbudljiva utakmica. Ako uspijemo pružiti svoj maksimum, Jugu sigurno neće biti lako."

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga: "Došli smo u kompletnom sastavu, što znači i s Kržićem koji nije bio u Sabadellu. U Dubrovniku je odradio trening i u statusu je zaliječenosti. Vidjet ćemo još hoćemo li računati na njega. Novi Beograd je u obje utakmice pokazao da je bolji od nas i da mi možemo u nekim trenucima biti konkurentni. To moramo raditi što duže i tako im se oduprijeti."

Mjesto, vrijeme

Beograd, Sportski centar "11. april", 20:00

Forma

Novi Beograd - Marseille 11:4 (Liga prvaka)
Novi Beograd - Ferencvaroš 14:13 (Liga prvaka)
Novi Beograd - Primorac 18:10 (Regionalna liga)
Jug AO - Novi Beograd 10:13 (Regionalna liga)
Jadran HN - Novi Beograd 10:13 (Regionalna liga)

Sabadell - Jug AO 15:12 (Liga prvaka)
Medveščak - Jug AO 9:23 (PH)
Jug AO - OSC Ujbuda 13:8 (Liga prvaka)
Mladost - Jug AO 18:12 (Regionalna liga)
Jug AO - Novi Beograd 10:13 (Regionalna liga)

Zadnji susret

Zadnja međusobna utakmica odigrana je u sklopu Regionalne lige prije mjesec dana. Dubrovčani su u Gružu bili domaćini, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Odličnom drugom i trećom četvrtinom Beograđani su prelomili susret i slavili s 13:10.

Prognoza

Kada zbrojimo i oduzmemo sve prednosti i nedostatke ovih dviju momčadi, očekujemo da će Novi Beograd stići do pobjede, a na koncu i osvojiti trofej. Međutim, na jednu utakmicu sve je moguće.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!