Nogomet

Maroko prvi osigurao plasman na Afrički kup nacija

HINA, Petar Jenjić • subota, 25.03.2023.
Maroko prvi osigurao plasman na Afrički kup nacija
Foto: FaH

Iako uopće nije igrao jučer, Maroko je osigurao plasman na sljedeće izdanje Afričkog Kupa nacija, dok je novi poraz upisala Nigerija...

Nogometna reprezentacija Maroka prva je osigurala plasman na afrički Kup nacija koji će se u siječnju i veljači iduće godine održati u Obali Bjelokosti.

Igraj na Afrički kup nacija (U-23) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Maroko je plasman na Kup nacija osigurao premda nije niti igrao. Pomogla mu je Liberija koja je na gostovanju kod Južne Afrike odigrala 2:2, premda je domaćin vodio 2:0 nakon svega 20 minuta.

Južna Afrika je vodila golovima napadača engleskog Burnleyja Lylea Fostera iz 11. i 20. minute. Smanjio je Tonia Tisdell u 68. minuti, a na 2:2 je izjednačio Mohamed Sangare u sudačkoj nadoknadi.

Maroko nakon dva kola vodi na ljestvici skupine K sa šest bodova, dok Liberija i Južna Afrika imaju po bod, pa je polufinalist SP-a u Katru osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na završni turnir.

Egipat je u skupini D pobijedio Malavi s 2:0, a najbolji igrač utakmice bio je napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je postigao prvi gol u 20. minuti, a u 45. je asistirao napadaču Wolfsburga Omaru Marmoushu.

Egipat vodi na ljestvici sa šest bodova koliko ima i Gvineja, dok su Malavi i Etiopija na tri boda.

Senegal je u skupini L bio uvjerljiv protiv Mozambika slavivši sa 5-1. Youssuf Sabaly (9), Sadio Mane (15), Ilman Ndiaye (32), Boulaye Dia (39) i Habibou Diallo (88) zabili su za Senegal, dok je za goste pogodio Lourenco Vilanculos (48).

Za iznenađenje se pobrinula reprezentacija Gvineje Bisao koja je na gostovanju porazila Nigeriju s 1:0. Pogodak odluke zabio je krilni igrač Troyesa Mama Balde u 29. minuti.

Nigerija je i dalje na putu da se kvalificira za Kup nacija sa šest bodova iz tri utakmice, ali poraz je njihov četvrti u nizu pod vodstvom portugalskog izbornika Josea Peseira. Na vrhu ljestvice je Gvineja Bisao sa sedam bodova.

Kamerun je kod kuće iznenađujuće odigrao 1:1 protiv Namibije, ali i dalje vodi u skupini C. Na afričkom Kupu nacija nastupit će 24 reprezentacije.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!