Tenis

Borna Ćorić podbacio u Miamiju: Amerikanac iz kvalifikacija svladao ga u tri seta

Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Borna Ćorić podbacio u Miamiju: Amerikanac iz kvalifikacija svladao ga u tri seta
Foto: EPA

Borna Ćorić upisao je poraz u drugom kolu turnira u Miamiju. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, neočekivano je poražen u drugom i to od američkog kvalifikanta Christophera Eubanksa...

Nakon što je u Indian Wellsu poražen od Alexa Molčana, Borna Ćorić poražen je i na startu turnira u Miamiju. Još jednom u meču u kojem je bio favorit i očekivao pobjedu. Ovoga puta bolji je bio Christopher Eubanks, 119. igrač svijeta.

Igraj na turnir u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Eubanks nema previše uspjeha na ovoj razini, u glavni ždrijeb ušao je kroz kvalifikacije, u prvom kolu bio je bolji od Denisa Kudle, a u drugom kolu upisao je jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Ćorić je dobro krenuo i dominirao u početku meču, napravio je break već u prvom gemu, kod 2:0 imao dvije break lopte za dupli break, ali nije ih iskoristio. Ipak, do kraja seta bez problema je održao prednost i poveo sa 6:3.

Borna je i u drugi set ušao s breakom te se činilo kako ima sve pod kontrolom, međutim, Eubanks se brzo vratio, stabilizirao svoj servis i u završnici seta došao do breaka koji mu je donio treći set.

Amerikancu je taj break dao krila, sjajno je krenuo u odlučujući set, poveo s 4:0 i riješio pitanje prolaza. Borna se nije oporavio i prerano se oprostio od turnira.

Eubanks je upisao veliku pobjedu te će u trećem kolu igrati protiv Norrieja ili Barrerea.

Miami, drugo kolo:
Christopher Eubanks (SAD, Q) - Borna Ćorić (Hrvatska, 17) 3:6, 6:4, 6:2

FOTO: EPA/Yoshua Arias

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!