Tenis

Kraj i za Petru Martić u Miamiju, Belgijka još jednom kobna za hrvatsku tenisačicu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2023.
Kraj i za Petru Martić u Miamiju, Belgijka još jednom kobna za hrvatsku tenisačicu
Foto: EPA

Petra Martić nije izborila prolaz u osminu finala turnira u Miamiju. naša tenisačica je poražena u trećem kolu od Belgijke Elise Mertens...

Na popisu igračica s kojima Petra Martić ima dosta problema i čija joj igra nikako ne odgovara, svakako je Belgijka Elise Mertens. Mertens je i u Miamiju bila kobna za Martić te ju je svladala u dva seta.

Igraj na mečeve WTA turnira u Miamiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio im je ovo četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda za Mertens, a Petra je u ova četiri meča uzela ukupno samo jedan set. Dogodilo se to prošle godine u St. Peterburgu gdje je Mertens bila uspješnija sa 6:4, 3:6, 6:2.

U slabom jučerašnjem danu u Miamiju za hrvatski tenis, prvo je Borna Ćorić podbacio protiv Christophera Eubanksa i upisao neočekivani poraz, a zatim je i Martić još jednom pokleknula protiv Belgijke. Tako je jedina preostala hrvatska predstavnica u singlu na ovom turniru ostala Donna Vekić.

I Martić i Mertens imale su dosta problema sa servisom u ovom meču, Petra je imala samo 43 posto ubačaja prvog servisa, a i postotak osvojenih poena nakon prvog servisa nije bio posebno visok, tek na 52 posto. S druge strane, Mertens je imala u ova dva seta čak 13 dvostrukih servis pogrešaka.

U prvom setu obje igračice dugo su čvrsto držale svoj servis, sve do devetog gema kada Mertens dolazi do 0:40 i radi break nakon kojeg uzima set.

Drugi set bio je potpuna suprotnost. Mertens ga je otvorila s 3:0 i duplim breakom, Martić je dva puta došla na break zaostatka, ali nije došla u priliku za potpuni povratak u meč. Belgijka je iskontrolirala meč do kraja i odnijela je pobjedu za nešto više od sat i 45 minuta.

Osmina finala donosi joj puno teži posao i tu će igrati protiv desete nositeljice Elene Ribakine od koje je izgubila dva puta u tri međusobna susreta.

Miami, treće kolo:
Elise Mertens (Belgija) - Petra Martić (Hrvatska, 29) 6:4, 6:3

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!