Nogomet

Dalić dan nakon: 'Moramo skupljati bodove što prije i ne čekati kraj, imamo cilj i borit ćemo se'

Branimir Korać • nedjelja, 26.03.2023.
Dalić dan nakon: 'Moramo skupljati bodove što prije i ne čekati kraj, imamo cilj i borit ćemo se'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo otvorila je remijem na Poljudu protiv Walesa. Očekivala je svakako više od ovog susreta, ali dekoncentracija na kraju je presudila da ostane bez pobjede...

Dan nakon remija s Walesom izbornik Zlatko Dalić bio je istog dojma kao nakon utakmice. Hrvatska je uglavnom igrala dobro, ali to nije rezultatski oplodila.

Igraj na Turska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tužan sam jer smo izgubili dva boda u zadnjoj minuti iz jedinog udarca u okvir gola. Igrali smo veći dio utakmice jako dobro i imali kontrolu, posebno u prvom dijelu. U nastavku smo pali nekih 15 minuta i tu izgubili inicijativu i kontrolu, vratili se i bili dominantni tih 15-20 minuta. Primili smo gol iz situacije za koju smo znali, što je bila jedna od opasnosti. Nismo bili koncentrirani i dobili smo gol."

Dalić nije još uvijek pogledao snimku gola Velšana, nema potrebe za tim, sve se zna.

"Nisam pogledao gol. To je tako, nekad ti da, nekad uzme, dao nam je protiv Brazila, Rusije, uzeo sada... Imali smo tih nekoliko auta i uvijek je bila takva situacija da nismo reagirali dobro, padala je lopta, odbijalo se, a ta zadnja je bila dekoncentracija. Baš ono što se nije dogodilo."

Sada slijedi Turska i sav fokus ide na nju.

"Moramo se vratiti, imamo svoj cilj, a to je plasman na Euro. Moramo sada razmišljati o Turskoj koja je jako dobra na svom terenu. Nismo igrali mi loše, samo što se dogodila dekoncentracija."

Još uvijek nije poznato hoće li Livaja trebati pauzu, ali neće biti potrebe za zvanjem novog napadača, a Dalić je prokomentirao i Kramarićev udarac iz situacije kada je trebao proigrati Perišića.

"Neću zvati nikoga, vidjet ćemo što je s Markom tijekom dana, imamo i Musu i Kramarića. Vidjet ćemo. Moj dojam je da je Kramarić trebao odigrati u bolju poziciju, ne šutirati s 25 metara lijevom nogom, to nije bilo rezonski."

Turke je uživo gledao Dražen Ladić koji će dati izvješće.

"Čekamo da se Ladić vrati iz Armenije, bio je na utakmici, izanalizirat ćemo, neugodna i teška utakmica u svakom slučaju, bitno je dići se i vratiti u ritam, da nas ovo ne poljulja. Malo nas je razočaralo, ali nadam se da neće biti posljedica. Žao mi je i zbog publike."

Promjena za Tursku će biti.

"Vidjet ćemo nakon treninga, napravit ćemo neke promjene, malo osvježiti ekipu, ali nadam se da ćemo biti spremni za tu tvrdu i tešku utakmicu. Tražit ćemo rješenje pa ćemo vidjeti. Imamo tu Pašalića, Vlašića, imamo i Majera, odlučit ćemo u ova dva treninga", kaže Dalić i dodaje:

"Idemo na pobjedu kao uvijek, ali bitno je ne izgubiti. Moramo skupljati bodove što prije i ne čekati kraj. Imamo cilj i borit ćemo se. Tamo su fanatični navijači, glasni i blizu terena. Imali smo i mi jučer sjajnu atmosferu pa protivnika nije uzdrmalo."

Za Tursku neće putovati Petković.

"On se vratio u Zagreb, još uvijek neko vrijeme neće moći igrati i teško da će biti spreman u narednih sedam-osam dana."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!