Tenis

Ukrajinac do dvostrukog slavlja u Opatiji, Mikrut bez titule u paru

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2023.
Ukrajinac do dvostrukog slavlja u Opatiji, Mikrut bez titule u paru

Luka Mikrut nije došao do titule u Opatiji niti u konkurenciji parova. I u singlu i u paru koban je bio Ukrajinac Bjelinskij...

Ukrajinski 19-godišnji tenisač Vjačeslav Bjelinskij (ATP - 608.) trijumfirao je na ITF turniru u Opatiji, posljednjem iz serije 51. izdanja Istarske rivijere, gdje je osvojio dvostruki naslov, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u konkurenciji parova.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U oba slučaja je kratkih rukava ostao 18-godišnji Splićanin Luka Mikrut, protiv kojega je Bjelinskij prvo slavio u nastavku pojedinačnog polufinalnog dvoboja sa 6:4, 6:4, a potom bio bolji i u finalu parova.

Nakon što je svladao Mikruta, Bjelinskij je u meču za pojedinačni naslov pobijedio Španjolca Sergija Pereza Contrija (ATP - 739.) sa 6:1, 2:6, 6:3.

U finalu parova Bjelinskij i njegov sunarodnjak Oleksandr Ovčarenko slavili su sa 6:2, 6:4 protiv Luke Mikruta i Srbina Stefana Popovića, pobjednika prošlotjednog turnira u Rovinju.

Mikrut je imao rijetku priliku postati pobjednik u konkurenciji parova na sva tri ovogodišnja turnira Istarske rivijere, jer je osvojio i naslov u Poreču, gdje mu je partner bio Talijan Gabriele Piraino. U konkurenciji parova u Rovinju naslov je odnio u kombinaciji s Popovićem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!