Ostali sportovi

Tomislav Pucar i Hana Arapović prvaci Hrvatske u stolnom tenisu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 26.03.2023.
Tomislav Pucar i Hana Arapović prvaci Hrvatske u stolnom tenisu

Održano je prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, a do naslova u pojedinačnoj konkurenciji stigli su Hana Arapović i Tomislav Pucar...

Hrvatski olimpijac Tomislav Pucar (GSTK Zagreb) i reprezentativka Hana Arapović (Mladost) u nedjelju su obranili pojedinačne naslove prvaka Hrvatske u stolnom tenisu, na natjecanju koje je održano u Vrsaru.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pucar je na dominantan način došao do finalnog obračuna, gdje ga je, kao i prošle godine, čekao klupski i reprezentativni kolega Filip Zeljko. U prošlogodišnjem finalu Pucar je do naslova stigao nakon što je gubio sa 3:0 u setovima, a u Vrsaru je u napetoj završnici okrenuo zaostatak od 3:2.

"Rezultatski je isto kao lani, ali ovaj put nisam lovio takav zaostatak. Bio je dobar meč, težak, ali vjerujem da je gledateljima bilo zanimljivo", rekao je vlasnik dva naslova državnog prvaka.

"Nas dvojica se jako dobro znamo. Igramo skupa još otkako smo bili klinci. Bilo je mnogo više izmjena nego inače, a ti neki detalji su otišli na njegovu stranu", rekao je Filip Zeljko koji se ponovno morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Hana Arapović (Mladost) je u Vrsaru branila čak tri naslova s prošlogodišnjeg državnog prvensta, a obranila je titulu prvakinje u pojedinačnoj konurenciji i tome dodala naslov prvakinje za mlađe seniorke koji je osvojila još u petak. U konkurenciji ženskih i mješovitih parova se morala zadovoljiti srebrim medaljama.

U pojedinačnoj konkurenciji je do finala ispustila samo jedan set, da bi za novi naslov svladala Ivanu Tubikanec (STK Zagreb) sa 4:2.

"Bila su ovo jako naporna četiri dana, ali sada je ipak sve ljepše. Imam razloga za slaviti. Ovaj posljednji meč mi je bio težak, ali težak je bio i onaj s Rakovac, iako rezultat to možda ne govori. U parovima smo Lea i ja bile dobre, možda treba još malo vježbati, ali Ivana i Mateja su igrale jako dobro. U miksu smo možda mogli malo bolje, ali nema veze. Imam zlato i dva druga mjesta. Sve to vrijedi", rekla je Hana Arapović.

Ivana Tubikanec je bila zadovoljna već samim ulaskom u finale.

"Prije prvenstva nisam imala nikakva očekivanja te je ovo vrhunski rezultat za mene. Ne treniram kao ranije, dok Hana trenira vjerojatno dva, tri puta dnevno. Pobijedila sam Petek, moju suigračicu iz para i najbolju prijateljicu, nakon toga i Jeger. Šteta za meč s Hanom, kad je došlo do igre nisam imala šanse, pokušavala sam izvući sve što mogu. Bez treninga je teško sve pogoditi, ali ja sam prezadovoljna."

U muškim parovima su naslov prvaka ponijeli još uvijek juniori Borna Petek i Luka Zlatkov (STK Zagreb). U ženskim parovima su nove prvakinje Mateja Jeger (STK Zagreb) i Ivana Malobabić (Varaždin). Naslov u mješovitim parovima osvojili su Ronald Ređep i Lea Rakovac (Starr/ino).

Ronald Ređep će uskoro proslaviti 50. rođendan, a u Vrsaru je osvojio zlato i srebro.

Nagrade najboljima uručili su članica Izvršnog odbora HSTS-a Mirela Šikoronja Ivančin i predsjednik Stolnoteniskog saveza Istarske županije Miodrag Banjac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!