Nogomet

Crna Gora i Srbija u Podgorici igraju za potvrdu dobrog ulaska u kvalifikacije

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.03.2023.
Crna Gora i Srbija u Podgorici igraju za potvrdu dobrog ulaska u kvalifikacije
Foto: EPA

Nakon što su i jedni i drugi krenuli pobjedom u kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Crna Gora i Srbija sastaju se danas međusobni. Domaćin će pokušati potvrditi u Podgorici pobjedu iz Bugarske...

Dvoboj kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Crne Gore i Srbije privlači veliku pozornost. Ulaznice za susret u Podgorici su planule i Crna Gora se nada kako će upisati svoju prvu pobjedu u službenim susretima protiv ovog protivnika.

Igraj na Crna Gora - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je proglašen utakmicom visokog rizika od strane Ministarstva unutarnjih poslova, policijske snage i zaštitari pojačano će nadzirati sve što se događa oko stadiona i na njemu, ali i u gradu se osjeti kako se bliži ovaj dvoboj.

U susret i jedni i drugi ulaze u dobrom raspoloženju. U kvalifikacije su ušli dobro, upisali su pobjede i bodovi iz ovog susreta im puno znače. Posebno se to odnosi na Srbiju koja bi tako krenula s bodovima s gostovanja što je uvijek samo bonus i puno znače u konačnici u utrci za pozicije.

Crna Gora ima veliki motiv svladati renomiranijeg protivnika, vrlo dobro je ušla u kvalifikacije i želi to potvrditi i na svom stadionu. U prvom kolu igrala je protiv Bugarske i golom Krstovića stigla je do gostujuće pobjede.

Pobjedom je krenula i Srbija i to 2:0 kod kuće protiv lakšeg protivnika Litve. Srbija je utom susretu bila bolja i zaslužila je pobjedu te tako počela zaboravljati skroman nastup na Svjetskom prvenstvu.

Valja spomenuti kako će i SuperSport HNL imati svoje predstavnike u ovom susretu, nastupu će se nadati crnogorski reprezentativci Andrija Vukčević iz Rijeke i Vladan Bubanja iz Lokomotive.

Što su rekli

Miodrag Radulović, izbornik Crne Gore: "U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj dvoboj i nakon velike potrošnje u Razgradu, bilo je vrlo važno da se oporavimo za ovaj dvoboj. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Što se Crne Gore tiče nema nekih tajni, dobro se poznajemo. Popratili smo njihov meč protiv Bugara i pobjedu koja je jako važna za Crnu Goru. Znam da nema Jankovića koji je odličan igrač, sve ostale poznajemo. Kada sam vidio da imate i Savićevića u timu, uplašio sam se, mislio sam da je Dejo, ali to je mlađi Savićević. Loša vijest za nas je ozljeda Kostića, radi se o upali Ahilove tetive. Nema potrebe da ulazimo u rizik, odluka je bila da nastavi s terapijom u klubu."

Mjesto, vrijeme, suci

Podgorica, Pod Goricom, 20:45

Suci: Clement Turpin (Francuska)

Nedostaju

Crna Gora: Janković

Srbija: Kostić

Prošli međusobni susret

U 2018. godini Srbija i Crna Gora sastale su se dva puta u Ligi nacija. Oba puta bolja je bila Srbija, a u drugom susretu u Beogradu slavila je 2:1. Pogotke su postigli Ljajić i Mitrović, a za Crnu Goru Mugoša.

Prognoza

Mogao bi ovo biti susret s malo pogodaka. Ne očekuje se neka rapsodija i jurnjava po terenu, a na papiru je Srbija u statusu favorita.

FOTO: EPA/Rolex dela Pena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!