Nogomet

Dalić: 'Turska ima izvrsne pojedince, jako je kvalitetna, a Kuntz je dobro vodi'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.03.2023.
Dalić: 'Turska ima izvrsne pojedince, jako je kvalitetna, a Kuntz je dobro vodi'
Foto: FaH

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić održao je press konferenciju uoči kvalifikacijske utakmice protiv Turske i osvrnuo se na vrlo neugodnog protivnika, remi protiv Walesa, ozlijeđene igrače i navodne ponude iz Turske...

Nakon Ivana Perišića, riječ je dobio i izbornik Zlatko Dalić koji se prvo osvrnuo na izostanke u momčadi.

Igraj na Turska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sada smo ostali bez Petkovića i Livaje, nismo nikoga pozvali. Mislim da nema potrebe jer imamo Musu i Kramarića. Neke ćemo zamjene sigurno napraviti, ići će novi napadač, a druge stvari ćemo složiti na neki drukčiji način. Za utakmicu su svi ostali spremni."

Osvrnuo se na situaciju s Kramarićem i Perišićem.

"To je bila odluka u sekundi, Kramarić je svjestan da je imao i boljih solucija. To je napadač, to je želja za postizanjem pogotka. Svjestan je da je napravio grešku, nismo i nećemo raditi dramu oko toga. To se dogodi, a mi idemo dalje."

Možda neka solucija s Josipom Juranovićem na desnom krilu.

"I o toj smo opciji razmišljali, čak i za prvu utakmicu, ali nismo pogriješili što to nismo napravili. Igrali smo vrlo dobro i imali kontrolu. Jedan manji period bio je slabiji. To je jedna od varijanti, ali imamo i Majera i Pašalića za desno krilo. To ćemo riješiti na najbolji mogući način."

Igrači u napadu često se mijenjaju.

"Vezni red nam je okosnica momčadi, tu nam je i Perišić, ali na nekim drugim pozicijama radimo promjene jer tražimo nove igrače. Moramo probati s većim brojem igrača sve dok ne stignemo do onoga što želimo."

"Nakon Svjetskog prvenstva nismo izgubili energiju, ali su nam igrači imali problema u klubovima. Imamo mlade nogometaše, a dokaz su naši stoperi. Imamo puno potencijala, ali teško je proizvoditi nove igrače. Nas je tri i pol milijuna, a vas 85 milijuna. Velika je to razlika", nastavio je Dalić.

Osvrnuo se na protivnika koji ima dobru momčad.

"Turska ima izvrsne pojedince, jako je kvalitetna, a Kuntz je dobro vodi. Zaista se radi o neugodnoj reprezentaciji. Dobro ih je posložio, donio im je što im je bilo potrebno. Bolja je od Walesa i igra kod kuće. Neće biti jednosmjerna ulica kao na Poljudu. "

Odgovorio je i na pitanja o navodnim ponudama iz Turske.

"Naši su rezultati sjajni u zadnje vrijeme, ali ne živi se od toga jer moramo gledati što je pred nama. Puno sam puta to ponovio da mi je ovo najdraži posao i ne mislim ga promijeniti. Bilo je kontakata, ali nisam razmišljao o tome da preuzmem neki klub. Već dugi niz godina imamo standardnu reprezentaciju. Radimo smjenu kao i Turska, mislim da obje imaju kvalitetu, a sutra ćemo vidjeti koja je bolja."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!