Rukomet

Našičani ne smiju ponoviti pogrešku Eurofarma, Motor je bolji nego što je pokazao u prvom susretu

Branimir Korać • utorak, 28.03.2023.
Našičani ne smiju ponoviti pogrešku Eurofarma, Motor je bolji nego što je pokazao u prvom susretu
Foto: FaH

Nexe danas od 18:45 sati u svojoj dvorani ide po četvrtfinale Europske lige. Iz prvog susreta protiv Motora donio je prednost i to mora potvrditi u uzvratu...

Rukometaši Nexea napokon se vraćaju kući i igraju u svojoj dvorani. Iza njih su četiri zahtjevna gostovanja, svako zahtjevno na svoj način, a Našičani su tu gostujuću turneju započeli porazima, a završili pobjedama.

Igraj na Nexe - Motor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza kod Eurofarma u Bitoli i PPD-a u Zagrebu, Našičani su slavili u Düsseldorfu protiv Motora i u Poreču, a nakon što su u prvom susretu protiv Motora bili bolji s 27:23, sada imaju priliku na svom parketu dovršiti posao i osigurati četvrtfinale Europske lige.

U prvom dvoboju Nexe je nastupio oslabljen, ali je svejedno stigao do pobjede s četiri gola razlike i prema viđenom, ne bi trebao imati problema u Našicama. U ovom trenutku je bolji, ima kvalitetniju momčad i prolaz ne bi trebao doći pod znak pitanja. Motor nije onako jak kao prije izbijanja rata u Ukrajini i Nexe s razlogom nosi status favorita.

Međutim ne smije se previše opustiti. Eurofarm Pelister imao je također situaciju u kojoj je u posljednjem kolu na vrućem terenu u Bitoli trebao samo ne izgubiti od Motora kako bi prošao dalje, međutim kiksao je, izgubio i oprostio se od Europe. Nexe si to ne smije dopustiti, uostalom ima i četiri gola prednosti što dodatno otežava Ukrajincima posao.

Branko Tamše je uobičajeno oprezan i neće dopustiti opuštanje u svojoj momčadi. Tamše je i uoči jednostavnijih dvoboja tražio ozbiljnost i izražavao respekt prema protivniku. Ne treba zaboraviti da je roster Motora pun ukrajinskih reprezentativaca, a neki od njih u prvom susretu nisu pokazali sve što mogu, a mogu eksplodirati u svakom trenutku.

Stoga će biti itekako bitno ozbiljno ući u utakmicu, preuzeti kontrolu i sa što manje nervoze dovršiti posao. Ako Našičani tako uđu u utakmicu, ne bi trebali imati problema i četvrtfinale bi trebalo biti u džepu.

Što su rekli

Branko Tamše, trener Nexea: "Prvih 60 minuta smo odradili dobro, imamo pozitivan rezultat, odnosno ostvarili smo pobjedu, ali to je tek prvi dio. Odmah nakon utakmice čestitao sam igračima na pobjedi, ali sam im također rekao da još ništa nije gotovo. U prvoj sam utakmici vidio puno stvari koje moramo i možemo odigrati bolje, a isto tako sam vidio i neke loše stvari koje ekipa Motora sigurno neće ponoviti. Znam da nas čeka jako teška utakmica, jedan veliki ispit za nas. Ulog je velik, ekipa koja bude uspješnija plasirat će se u četvrtfinale EHF Europske lige, a to je veliki rezultat. Moramo nastojati zadržati fokus kroz svih 60 minuta i biti stvarno jaki, odnosno još jači nego u prvoj utakmici. Jako puno stvari moramo napraviti dobro, odnosno jako dobro ako želimo proći dalje, što svi nekako priželjkuju. Stojim čvrsto na zemlji."

Tomislav Severec, igrač Nexea: "Odradili smo dobar posao u prvoj utakmici, posebice u prvom poluvremenu koje smo odigrali na vrlo visokoj razini. U drugom dijelu utakmice nešto smo lošije odigrali, malo smo pali u obrani. Promašili smo dosta čistih situacija, ali unatoč svemu imamo lijepu prednost od četiri gola. Svakako bismo trebali ponoviti igru koju smo prikazali u prvom poluvremenu u Njemačkoj i nadam se da ćemo proći u četvrtfinale. Mislim da obje ekipe imaju još dosta rezerve jer i jedni i drugi smo imali dosta tehničkih pogrešaka. Sigurno da će Motor pokušati odigrati puno bolje u Našicama, ali mislim da i mi možemo puno bolje i da će to biti dovoljno za pobjedu. Igramo na svom terenu, rijetko tko nas može pobijediti u našoj dvorani i pred našim navijačima koje očekujem u velikom broju."

Mjesto, vrijeme, suci

Našice, 18:45

Suci: Jesper Kirkholm Madsen, Henrik Mortensen (Danska)

Forma

Nexe:

Poreč - Nexe 24:31
Motor - Nexe 23:27
PPD Zagreb - Nexe 30:25
Eurofarm Pelister - Nexe 27:23
Nexe - Vojvodina 36:31

Motor:

Motor - Dessauer 32:30
Motor - Nexe 23:27
Motor - Nordhorn 27:35
Motor - Balingen 23:26
Eurofarm Pelister - Motor 25:27

Prošli međusobni dvoboj

U prvoj utakmici u Düsseldorfu Nexe je bio bolji i zasluženo je slavio. Odradio je veliki posao u obrani zaustavivši glavne adute Motora i to prije svih prvog strijelca Europske lige Turčenka. Završilo je 27:23, a moglo je i uvjerljivije.

Prognoza

Nema dvojbe da je Nexe bolji i puno bliže prolazu. Ima prednost iz prvog susreta, ali ne smije se na to oslanjati, mora ući ozbiljno i riješiti pitanje prolaza što prije. Nikako ne smije ponoviti pogrešku Eurofarma i podcijeniti Ukrajince.

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

EHF Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Flensburg33:28Benfica
Nexe Našice27:29Motor Zaporožje
Skanderborg25:30Granollers
Ystads25:27Kadetten
Füchse Berlin38:32Skjern
Göppingen33:31Valur
Montpellier43:29Ferencvaros
Sporting Lisabon34:28Bidasoa Irun

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!