Košarka

Treća utakmica u četiri dana: 'Favoriti smo, zaslužili smo podršku angažmanom i borbenošću'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.03.2023.
Treća utakmica u četiri dana: 'Favoriti smo, zaslužili smo podršku angažmanom i borbenošću'
Foto: Marin Sušić

Nakon dvije vrlo teške utakmice u manje od 24 sata, Cibona je imala dan odmora a već sutra je ponovno u akciji. U Dom Dražena Petrovića dolazi Furnir koji se već pokazao ove sezone kao jako težak i zahtjevan protivnik...

Prvo Cedevita Junior, a zatim i FMP. Cibona je oba protivnika arhivirala pobjedom u produžetku te će pokušati upisati i treću pobjedu u četiri dana.

Igraj na Cibona - Furnir na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovaj put protivnik je Furnir koji je upisao šokantnu pobjedu kod Cedevite Junior u prvom kolu, a zatim je držao u šaci i Split, ali ipak na kraju tijesno izgubio.

"Igramo protiv momčadi koja je jedno od najugodnijih iznenađenja HT Premijer lige. Vidi se pritom odličan rad kolege Šarina koji ih je dobro posložio. Što se nas tiče, i dalje smo bez Bundovića, uz male izglede za povratak Aranitovića. Furnir smo pobjeđivali ove sezone, ali se jako dobro sjećamo koliko nam je bilo teško u njihovoj dvorani gdje djeluju hrabrije. Igraju žustru obranu s dosta preuzimanja, a onda okreću na zonu. No, ipak smo favoriti i mislim da su naši dečki svojim angažmanom i borbenošću zaslužili navijačku podršku", poručio je Josip Sesar.

Protiv FMP-a je briljirao Lovro Mazalin koji je odigrao možda i najbolju utakmicu sezone.

"U ovaj dvoboj, nakon vrlo zahtjevnih utakmica koje smo imali prethodnih dana, moramo ući maksimalno fokusirano i agresivno. Treba dati sve od sebe i onda očekujem i nove bodove. Navijače pozivam da dođu u što većem broju da nam budu šesti igrač", kaže Mazalin.

Susret u Domu Dražena Petrovića igra se sutra s početkom u 18 sati.

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Split101:75Šibenka
Zadar85:67Cedevita Junior
Cibona88:86Dubrava
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!