Nogomet

Hrvatski sastav za Tursku: Zlatko Dalić uveo trojicu novih igrača u odnosu na Wales

Branimir Korać • utorak, 28.03.2023.
Hrvatski sastav za Tursku: Zlatko Dalić uveo trojicu novih igrača u odnosu na Wales
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo gostuje u Bursi kod Turske. Zlatko Dalić odradio je najavljene promjene u momčadi...

Hrvatska protiv Turske u Bursi neće moći računati na Marka Livaju i Brunu Petkovića, a Zlatko Dalić u vrh napada vratio je Andreja Kramarić.

Igraj na Turska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U odnosu na susret protiv Walesa, na desno krilo ulazi Mario Pašalić, a Dalić je promijenio i bekove pa tako umjesto Josipa Juranovića igra Josip Stanišić, a umjesto Borne Sose igra Borna Barišić.

Sastav Hrvatske: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić

Turci kreću u sastavu: Gunok - Celik, Soyuncu, Demiral, Kadioglu - Kokcu, Calhanoglu, Ozcan - Under, Unal, Akturoglu.

Izbornik Dalić očekuje od Turaka da će biti puno ofenzivniji od Walesa i tako je i iskoristio ono svoje razmišljanje kako će Stanišića više koristiti kada će biti potrebnije zatvoriti taj bok, a Juranovića kada će pak biti više prostora za otići prema naprijed.

Pašalić također nije iznenađenje, već se spominjao u nekim kombinacijama, kao i Kramarić na mjestu Livaje. Malo iznenađenje je tak izostanak Sose umjesto kojeg je ušao Barišić.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!