Nogomet

Dalić: 'Nismo radili pritisak, nije bitno gdje si nakon dva kola, nego na kraju'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.03.2023.
Dalić: 'Nismo radili pritisak, nije bitno gdje si nakon dva kola, nego na kraju'
Foto: EPA

Zlatko Dalić i njegov stručni stožer napravili su veliki posao uoči Turske, dobro su pripremili momčad i Hrvatska je s punim plijenom arhivirala ovo teško gostovanje...

Zlatko Dalić nakon susreta mogao je samo čestitati svojim igračima na odrađenom poslu. Nakon remija s Walesom, vrlo brzo su se oporavili.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ponovno su pokazali snagu i karakter. Ovo nam jako puno znači nakon Walesa, kada se vratiš ovdje i pobijediš dobrog protivnika, Livaković je spašavao u prvom dijelu. Pokazali smo karakter, energiju, snagu, volju, nije lako ovdje pobijediti."

Protiv Walesa Hrvatska nije odigrala loše, ali završnica nije bila dobra.

"Bili smo pravi i protiv Walesa, ali nije bilo sreće, primili smo gol u zadnjoj sekundi, u nekim trenucima bilo je i sreće. Igrali smo s motiviranim protivnikom, ali kontrolirali smo utakmicu i možemo biti sretniji za Ligu nacija."

Dalić je objasnio i zamjene u početnih 11 u odnosu na Wales.

"Dobro smo napravili izmjene uoči susreta, znali smo što rade, Barišić i Perišić zatvarali smo Undera, Stanišić je bio dobar i pravovremen, Pašalić jako dobar, ulazio unutra, velika pobjeda koja nam puno znači. Imamo jos puno prostora za napredak."

Na nekim pozicijama stvara se jaka konkurencija.

"Konkurencija je uvijek jako dobra, čim imamo komfor, nije dobro. Imamo široku klupu, kadar koji može biti taj i jako smo sretni zbog toga. Bilo je loših paseva, opuštanja u nekim trencuima, ali nismo kažnjeni."

Kovačić je ponovno zaslužio pohvale.

"Kova kad daje, uvijek daje po dva gola. Opet je bio sjajan, puno je radio, bilo ga je svugdje, pravi Kovačić."

Dalić je u svojoj 72. utakmici na klupi reprezentacije dostigao rekord Ćire Blaževića, a s reprezentacijom želi veliki rezultat i u Ligi nacija.

"Lijepo je da je ta 72. s pobjedom. Bit ćemo spremni za Ligu nacija, nećemo raditi nikakav pritisak, tako smo išli i danas. Nije bitno gdje si nakon dva kola, nego na kraju. I tamo ćemo probati napraviti podvig."

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!