Košarka

Real Madrid za potvrdu prednosti domaćeg terena, Fenerbahče sanja četvrto mjesto

Branimir Korać • srijeda, 29.03.2023.
Real Madrid za potvrdu prednosti domaćeg terena, Fenerbahče sanja četvrto mjesto
Foto: EPA

U današnjim susretima 31. kolo Eurolige ističe se dvoboj između Real Madrida i Fenerbahčea. Ne samo zvučan susret već i susret s podlogom za veliku rezultatsku bitku...

Euroligaški klasik večeras je na rasporedu u Madridu. Real dočekuje Fenerbahče u susretu koji je i jednima i drugima bitan u borbi za pozicije u doigravanju.

Igraj na Real Madrid - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Real je na diobi prvog mjesta s Olympiakosom, već je osigurao doigravanje, ali ne želi tu stati. Sljedeći cilj je osigurati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a to može napraviti pobjedom protiv Fenerbahčea.

S druge strane Fenerbahče je trenutno peti i nada se da se može provući do četvrtog mjesta. U toj utrci zaostaje za četvrtoplasiranim Monacom dvije pobjede, Monaco ima danas težak ispit u Litvi kod Žalgirisa koji je pod imperativom pobjede i Fener ima šanse smanjiti zaostatak i približiti se.

Međutim koliko god Monaco imao težak posao kod Žalgirisa koji se bori za osmo mjesto i Euroligi. Od početka sezone su u vrhu i dat će sve od sebe da nas pobijede. Budući da smo proš, Fener će imati još teži posao u Madridu kod jedne od najboljih europskih momčadi. Svjesni su toga i u Fenerbahčeu, ali neće unaprijed položiti oružje.

Real je imao lošije razdoblje kada je u tri kola skupio dva poraza od Efesa i Baskonije, ali oporavio se i povezao je dvije pobjede. Slavio je protiv Armanija i Virtusa te u boljem raspoloženju čeka ovaj susret. S druge strane Fener je u prošlom kolu prekinuo niz poraza slaveći protiv Žalgirisa.

U svakom slučaju očekuje se velika utakmica protivnika koji su ušli u sezonu s najvećim očekivanjima.

Što su rekli

Chus Mateo, trener Reala: "Igramo važnu utakmicu koja će nam u slučaju pobjede donijeti prednost domaćeg terena u doigravanju. Fenerbahče je iskusna momčad, sa sjajnim trenerom, igračima vrhunske razine i velikog iskustva u Euroligi. Od početka sezone su u vrhu i dat će sve od sebe da nas pobijede. Budući da smo prošli u doigravanje, moramo gledati naprijed i ostvarivati ciljeve. Sljedeći je ta prednost domaćeg terena, što nije lak zadatak jer su oni strašna momčad i morat ćemo dobro čuvati njihove zvijezde. To je utakmica za uživanje, borbu i pokušat ćemo doći do te pobjede."

Dimitris Itoudis, trener Fenerbahčea: "Igramo protiv jedne od najboljih momčadi u španjolskoj ligi i Euroligi. Dakle, samo ta činjenica govori puno o tome kakav zadatak imamo tamo."

Mjesto, vrijeme, suci

Madrid, wizink center, 20:45

Suci: Sreten Radović, Gytis Vilius, Milan Nedović

Nedostaju

Real Madrid: Sergio Llull

Fenerbahče: James Birsen, Dyshawn Pierre, Scottie Wilbekin

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Istanbulu Real je slavio s 85:71. Odlična predstava Madriđana koji su slavili na krilima Muse i Tavaresa

Prognoza

Real je favorit i očekuje se njegova pobjeda. Fener je neugodan, neće biti lako, ali prednost je na strani domaćina.

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!